6.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Stižu nagrade za one koji se cijepe, neće svi dobiti isto: Dijelit će se nagrade cijepljenima

Pročitajte još:

U Hrvatskoj se neće dijeliti novac, ali nagrada će ipak biti.

Europska unija jučer je dostigla točno 50 posto odraslih građana koji su cijepljeni barem jednom dozom cjepiva protiv covida-19. Hrvatska je trenutno na 39,6 posto, a interes za cijepljenje pada iz tjedna u tjedan. Naime, donedavno se cijepilo 50.000 osoba dnevno i više od 180.000 tjedno, u tjednu iza nas cijepljeno je samo 65.000 građana.

Zbog toga je dogovorena nova kampanja u kojoj će sudjelovati i poznati, a dogovoreno je i da se kreće s korektivnim motivirajućim mjerama. Kako doznaje Jutarnji, cijepljenima se neće dijeliti novac kao u Srbiji ni besplatni kanabis kao u američkim nekim državama, ali Zagorci, primjerice, mogu za cijepljenje očekivati besplatne ulaznice za toplice dok se u Splitu organizira besplatna predstava.

Kako bi se cijepilo što više građana, u Karlovcu će pred domovima zdravlja biti postavljeni punktovi na kojima će se moći cijepiti tko god želi. Primorsko-goranska županija planira slati mobilne timove za cijepljenje u Gorski kotar i na otoke. A u Podravinu u ponedjeljak stiže autobus sa cjepiteljima koji će obilaziti manja mjesta.

Cijepljenima se neće dijeliti novac, kao u nekim zemljama, ali bi, kako se doznaje, cijepljeni Zagorci mogli dobiti besplatne ulaznice za toplice, a za cijepljene Splićane organizirat će se besplatne kazališne predstave.
Konkretnije, svi Zagorci koji će se cijepiti tijekom lipnja i srpnja dobit će cjelodnevnu ulaznicu za četiri kupališta Krapinsko-zagorske županije. Kad dođu na blagajnu bazena, bit će im dovoljno da predoče osobnu iskaznicu, a prodavač karata provjerit će je li njihovo ime na popisu cijepljenih. Troškove će snositi Krapinsko-zagorska županija.

“S kupalištima Tuheljske toplice, Terme Jezerčica, Krapinske i Stubičke toplice sve je dogovoreno, ostaju tek tehnički detalji. Morali smo pronaći zakonski model, našli smo ga i sutra raspisujemo Javni poziv”, rekao je kaže krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Dodao je kako im je važno dočekati jesen sa što više cijepljenih.

Mobilni timovi za otoke
U Splitsko-dalmatinskoj županiji planiraju se cijepljenja uz pomoć mobilnih timova na otocima i u Zagori.

“U Splitu će se organizirati cijepljenje po gradskim kotarevima a građani će dobiti informaciju o vremenu i mjestu cijepljenja za koje se ne trebaju prijavljivati “, rekla dr. Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije. Naglašava da će cijepljeni Splićani 23. lipnja dobiti na poklon predstavu splitskog HNK.

Međimurce ne treba dodatno poticati na cijepljenje, do kraja tjedna ovim tempom njih bi moglo biti cijepljeno 50%. nagovarati na cijepljenje.

Varaždinski župan Anđelko Stričak okupio je jučer županijske gradonačelnike i načelnike i ponudio im dolazak medicinskih timova za cijepljenje u njihov kraj, pod uvjetom da oni pronađu stotinjak osoba koji se žele cijepiti i osiguraju punkt.

“Približit ćemo medicinski tim terenu, a ne teren medicinskom timu”, kaže Stričak.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.2 ° C
8.8 °
4.8 °
80 %
1kmh
0 %
Čet
7 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: