15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Hrvati podijelili medalje u povijesnom finalu: Mektić i Pavić postali olimpijski pobjednici!

Pročitajte još:

Nikola Mektić i Mate Pavić novi su olimpijski pobjednici. U hrvatskom finalu sa 6-4, 3-6, 10-6 pobijedili su Čilića i Dodiga i na Wimbledon naslonili i olimpijsko zlato. Kakva dominacija

Ako osvojimo olimpijsko zlato, možemo u mirovinu.

Tako su, prije tri tjedna, onda kada su osvojili Wimbledon, zborili Nikola Mektić i Mate Pavić. Danas, pretposljednjeg dana srpnja, učinili su baš to. Osvojili su olimpijsko zlato. Mate i Nikola novi su olimpijski pobjednici. I ne, dečki, nemojte još u mirovinu… Dobro vam ide.

Tek treći put u povijesti olimpijskih igara u finalu muških parova igrali su tenisači iz iste zemlje, Posljednji put se to dogodilo davne 1908. u Londonu gdje su slavili Britanci.

Najbolji svjetski par je sjajno otvorio finale i već u prvom gemu oduzeli su Čiliću servis.

U trećem gemu su imali još dvije break lopte, a kod vodstva 3-1 nove dvije lopte za obrat, no Čilić i Dodig su izvukli oba gema. Međutim, nisu uspjeli vratiti i izgubljeni servis, pa je set nakon 46 minuta otišao na Pavićevu i Mektićevu stranu rezultatom 6-4.

U drugom setu su Čilić i Dodig odigrali daleko bolje i svoju priliku su dočekali u šestoj igri načinivši break za 4-2. Bio je to prvi servis kojeg su Mektić i Pavić izgubili na turniru. Prednost su sačuvali do kraja i sa 6-3 osvojili drugi set.

Hrvatsko finale je razriješeno u “super tie-break” do 10 bodova. Mektić i Pavić su poveli sa čak 6-0 uz dva mini breaka na Čilićev i jedan na Dodigov servis načinivši veliki korak prema pobjedi.

Vodili su 7-1, no Čilić i Dodig su zaprijetili smanjivši na 8-6. Ipak, iduća dva poena su otiša na Mektićevu i Pavićevu stranu.

Hrvatska je s dvije nove medalje, teniskim zlatom i srebrom stigla do brojke od ukupno šest medalja u Tokiju – tri zlata, srebrom i dvije bronce.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: