16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Kapetan Danske oglasio se prvi put nakon što je spasio Eriksena: ‘Nikada nećemo zaboraviti tu noć’

Pročitajte još:

Stoper Milana i kapetan Danaca prvo je izvadio Eriksenu jezik kako se ne bi ugušio, nakon toga okupio suigrače oko njega, a onda i tješio suprugu nesretnog nogometaša

PAD Christiana Eriksena na travnjak stadiona u Kopenhagenu u završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Europskom prvenstvu pretprošle subote šokirao je publiku na stadionu, ali i televizijske gledatelje širom svijeta.

Danski je reprezentativac pao na travnjak iz čista mira, bez kontakta s ikim, i uslijedile su dramatične scene. Igrači su se okupili oko njega i odmah pozvali pomoć jer su vidjeli da je ostao bez svijesti. Najpribraniji među njima bio je Simon Kjaer.

christian eriksen
FOTO: EPA

Kapetan Danske reagirao je primjereno vođi. Prvi je priskočio u pomoć teško unesrećenom kolegi. Izvadio mu jezik kako ga ovaj ne bi pregrizao u nesvjestici, postavio je Eriksena u pravilan položaj i dao mu umjetno disanje. Zatim je oko Eriksena rasporedio sve suigrače kako grozne scene njegove agonije ne bi vidjeli navijači na stadionu ni gledatelji diljem svijeta. Nakon svega navedenog tješio je Eriksenovu djevojku Sabrinu Kvist Jensen, koja je izbezumljena došla na teren i plakala.

kapetan Danske Simon Kjer
Foto: Profimedia

Nakon što su iz bolnice stigle sjajne vijesti da je Eriksen pri svijesti, utakmica se nastavila nakon gotovo dva sata (20:30) i Finska je golom Pohjanpala u 60. minuti došla do pobjede. Za Kjaera je sve to skupa bilo previše pa je u 63. minuti izašao s terena. Izbornik Kasper Hjulmand morao ga je zamijeniti.

“Kjaer je bio previše potresen da bi igrao i morao je napustiti teren. Sve što se događalo duboko ga je dirnulo i potreslo jer su on i Christian veliki prijatelji. Nismo bili sigurni može li Kjaer uopće nastaviti utakmicu. Pokušao je, ali nije mogao. Da ja moram igrati u takvoj situaciji, ne znam što bih napravio. Igrači su to učinili i ne mogu biti ponosniji na njih. Sada su emocionalno iscrpljeni”, rekao je Hjulmand.

A samom Kjaeru trebalo je čak osam dana da progovori o strašnom događaju.

“Svatko od nas je na Christianov kolaps reagirao prema emocijama koje su nas vodile. Osim toga, krasi nas sjajan momčadski duh i to nam je jako važno. Nitko od nas nikada neće zaboraviti tu noć. Kao što je rekao izbornik Kaspar Hjulmand, zahvalni smo na tome što je Christian sada dobro i što se vratio obitelji”, rekao je Kjaer i zatim naglasio…

“Moram spomenuti i naše navijače. Podrška kakvu su nam pružili protiv Belgije bila je nešto najluđe što sam iskusio. Na Parkenu uvijek naprave odličnu atmosferu, ali ovo je bilo nedoživljeno i nadam se da će to prirediti i protiv Rusije”, rekao je Kjaer.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: