23.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Denver Nuggetsi osvojili prvi naslov prvaka na krilima nevjerojatnog Nikole Jokića

Prvi put u svojoj povijesti Denver Nuggetsi osvojili su naslov NBA prvaka. Nuggetsi su pred domaćom publikom slavili u napetoj završnici protiv Miami Heata, a najkorisniji igrač (MVP) finala je Nikola Jokić...

Pročitajte još:

Denver Nuggetsi pobijedili su Miami Heat 94-89 u petoj utakmici i s 4-1 u finalu osvojili prvu NBA titulu u povijesti!

Čak 47 godina čekali su Nuggetsi na ovaj trenutak. U očima Jamala Murrayja, košarkašu koji je prije dvije godine jedva mogao hodati, vidjele su se suze po završetku utakmice, Nikola Jokić dosanjao je svoj san… Michael Porter Jr. odigrao je fantastičnu utakmicu, pogotovo u prvom dijelu u kojem je konstantno napadao reket.

Mučio se Porter čitavu seriju, ali njegovi suigrači vjerovali su u njega, kako je to sam priznao nakon utakmice i upravo zbog njih reagirao je u ključnoj utakmici…

“Miami je odlična momčad, nevjerojatna momčad, ali zato je košarka tako lijep sport jer postoji mnogo načina da dobiješ, a mi smo je dobili obranom. Da, košarka je baš nepredvidiv sport. Dobar je osjećaj biti prvak, dobar, sad možemo otići kući”, kazao je za ESPN nakon što je postao prvak flegmatični Nikola Jokić koji je ostvario double-double učinak 28 poena i 16 skokova.

Jedna velika karijera dobiva najvažniju stavku. Nikola Jokić doživio je svoju sudbinu i zacementirao svoj status u NBA vječnosti. Jokić je uzeo i MVP nagradu finala i tako pokazao svoje veličanstvo. Uistinu nevjerojatnu utakmicu smo gledali u Denveru. Jokića su opisivali kao bucmastog tinejdžera, podcjenjivali su ga, ali svima je pokazao tko je i što je…

“Mi ne pobjeđujemo za sebe, mi pobjeđujemo za druge. Ovo je sjajna grupa ljudi, sjajna grupa suigrača. Sve je ove sezone bilo sjajno. Mi vjerujemo jedni u druge. Trofej je nešto posebno, ali odnos igrača koji će ostati nakon košarke još je veća stvar”, istaknuo je Nikola Jokić dok mu je dvorana klicala.

Što se tiče strijelaca, Michael Porter Jr. zabio je 16 poena, Jamal Murray 14 uz 8 skokova. U momčadi Miami Heata, Jimmy Butler ubacio je 21 poen, dok je Adebayo dodao 20 uz 12 skokova.

Najveća utakmica u povijesti Denver Nuggetsa
U najvećoj utakmici u povijesti Denver Nuggetsa veteran DeAndre Jordan imao je poruku u drugom poluvremenu za Jamala Murraya tijekom timeouta.

“Idi pobijedi ovu utakmicu”, čulo se kako Jordan govori u prijenosu.

“Dvanaest minuta brate i ti si u povijesti. “Besmrtnik”. Murray, Nikola Jokić i Nuggets poslušali su poziv za povijest, čineći ono što su činili cijelu ovu čarobnu postsezonu i prilagođavajući se svakoj prepreci ili obrambenom izazovu koja im se nađe na putu.

Nakon što su otvorili petu utakmicu NBA finala promašivši nevjerovatnih 20 od svoja prva 22 pokušaja za tri poena, Nuggetsi su u posljednjim minutama došli do osvajanja prvenstva.

Od Jokićevog koša na 2:24 do kraja, Brucea Browna 1:31 do kraja, do Kentaviousa Caldwella-Popea koji je ukrao dodavanje Jimmyju Butleru na 27,1 sekundu prije kraja, Nuggetsi su napravili ključne stvari onda kad je trebalo kako bi osvojili svoju prvu- ikad titulu prvaka NBA lige u dramatičnoj utakmici koja nas je sve prikovala za male TV ekrane.

Nema veze što nismo spavali, ovo je bilo epski. Adrenalin nam je na maksimumu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.5 ° C
23.8 °
18.1 °
46 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: