7.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Odvela je Dražena u smrt, a onda se udala za slavnog nogometaša: Njegova majka to nikad nije oprostila

Pročitajte još:

Na današnji dan, 7. lipnja, 1993. godine u prometnoj nesreći život je izgubio Dražen Petrović, u to vrijeme najpriznatiji hrvatski sportaš na svijetu.

U popodnevnim satima tog kobnog 7. lipnja 1993. po Dražena je na aerodrom u Frankfurt došla njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy u društvu prijateljice Hilal Edebal. Iako je prvotno Dražen trebao avionom nastaviti put Münchena, sudbonosno je odlučio nastaviti put iz Wroclawa automobilom.

Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko mjeseci. Klara je Dražena trebala odvesti u München, a onda se na autocesti A9 kod gradića Denkendorfa dogodila katastrofa.

Klara se Golfom zabila u Mercedesov tegljač, a navodno je vozila 160 km/h. Petrović je spavao na suvozačevom sjedištu te je pri udaru ispao iz automobila i na mjestu poginuo. Klara je u nesreći zaradila samo ožiljak, a treća suputnica, Hilal Edebal, izgubila je pamćenje i nikada se nije u potpunosti oporavila.

O Klari se godinama nije znalo puno, a o trećoj osobi iz automobila, njenoj prijateljici Hilal, ništa sve do 2011. godine.

aa0d1c6a 12a0 4ce1 abe4 886357835406

Klara Szalantzy rođena je 1970. godine i bila je njemačka košarkašica i manekenka. Prije nego što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljica te je pomoću jedne prijateljice iz Hrvatske pokušala stupiti u kontakt s njim preko menadžera. Došla je na jednu utakmicu te je prema navodima prijatelja ljubav počela odmah.

Szalantzy nikad nije govorila o vezi s Draženom i tragičnoj prometnoj nesreći. Nekoliko puta je dolazila u Zagreb na Draženov grob te je navodno bila u kontaktu s njegovim bratom.

Draženova majka Klari nikada nije oprostila brzu vožnju i odbijala je ostati s njom u ikakvom kontaktu.

“Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt”, rekla je Biserka prije nekoliko godina.

“Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlada vozačica s malo iskustva i u takvoj situaciji nije se baš mogla najbolje snaći. Doletjela je u prepriječeni šleper s brzinom većom od 160 kilometara na sat. Čak nije uspjela ni reagirati, kočiti. I da je uspjela pokušati zaustaviti svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo s obzirom na to da se tegljač ispred njih pojavio iznenada. A onda je uslijedio strahoviti udarac od kojega je Dražen, koji je u automobilu sjedio na suvozačevu mjestu, poginuo”, rekao je 2013. godine u jednom intervjuu policajac Binder, koji je među prvima stigao na mjesto nesreće.

Tri godine nakon nesreće Klara je upoznala njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa. 2001. godine su se vjenčali, a 2007. godine dobili dijete.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.6 ° C
8.3 °
4.9 °
58 %
4.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
19 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: