16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Luis Enrique najavio “pravu bitku”: Očekujem da će Hrvatska napraviti što i uvijek – povući se

Pročitajte još:

Hrvatska ima dobru momčad, poznajem ih jako dobro jer smo igrali u Ligi nacija, imaju skoro istu momčad i istog izbornika, kazao je izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique uoči sutrašnjeg susreta osmine finala EURO-a u Kopenhagenu.

Španjolski strateg smatra kako će se ključna bitka voditi na sredini terena.

On je postigao velike stvari s Real Madridom i reprezentacijom. Bit će to prekrasna bitka u sredini terena. Modrić je najbolji veznjak kojeg Hrvatska ima, ali neće igrati samo on. Cijela momčad je opasna. Modrić spektakularno loptu udara vanjskom stranom kopačke, na to ćemo posebno paziti. Što manje vremena damo Hrvatima s loptom, to bolje za nas.

Što očekujete od Hrvatske?

To je pitanje koje si postavljamo prije svake utakmice i prije svakog protivnika. Često ne pogodimo jer protivnik promijeni neke stvari. Od Hrvatske očekujem da će raditi ono što i inače radi, da će se povući na početku. Mijenjat će svoj pristup ovisno o rezultatu. Ako vode, povući će se, ako ne, onda će visoko pritiskati. Na početku očekujem da će igrati povučeno. Igrali smo u Ligi nacija s njima, dobro ih znamo.”

Naglasio je kako je odlična igra protiv Slovačke podigla samopouzdanje momčadi, ali i dodao kako je “Furija” i protiv Švedske i Slovačke imala mnogo prilika.

“Imali smo puno prilika i protiv Švedske i protiv Poljske. Uvjerljiva pobjeda protiv Slovačke je podigla našu energiju, ali imamo visoku motivaciju kao i na početku natjecanja.”

Španjolski izbornik se osvrnuo i na tvrdnje napadača Alvara Morate koji je otkrio kako je zbog svojih slabijih nastupa dobivao prijetnje i uvrede članovima obitelji.

“Kada govorimo o prijetnjama, to je pitanje za policiju. Prijetnje su jedno ozbiljnio kazneno dijelo,” naglasio je Enrique.

Kazao je kako ima plan igre i kako se nada da će ga igrači realizirati.

“Moramo pobijediti ako želimo dalje. Volio bi da se ono što sam zamislio i realizira.”

Španjolska je sve tri utakmice u skupini igrala u Sevilli, a sada je očekuje ogled u Kopenhagenu.

“Mi bismo voljeli sve utakmice igrati u Sevilli okruženi našim navijačima. No moramo se adaptirati na klimu i druge stadione. Uzbuđeni smo, želimo pokazati svoju najbolju predstavu.”

Nije želio otkriti koji bi ga plasman zadovoljio na ovom EP-u.

“Ocjenu našeg nastupa dat ćemo na koncu turnira, vidjet ćemo. Sada smo koncentrirani na Hrvatsku, teško je razmišljati o dalje,” zaključio je.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: