6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Mandžukić završio karijeru: Dragi mali Mario, prepoznat ćeš da je vrijeme da kopačke idu u vitrinu

Pročitajte još:

Mario Mandžukić u petak je objavio kraj nogometne karijere.

Mandžukić se od nogometa oprostio podužim status na društvenim mrežama, koji prenosimo u cijelosti.

“Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u nogometu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći – suigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te obitelj, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za nogomet ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerojatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Nogomet će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj!
Tvoj veliki Mario

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentriran tamo negdje oko 109. minute 😉.

Mandžo je nogomet počeo igrati sa šest godina u Ditzingenu u Njemačkoj, gdje je živio u djetinjstvu, a s deset godina stigao u Slavonski Brod i priključio se Marsoniji. Tamo se zadržao do 2005., uz godinu dana boravka u brodskom Željezničaru.

Karijera mu je oživjela dolaskom u NK Zagreb, gdje je u dvije godine izazvao interes Dinama i otišao u Maksimir za milijun i pol eura. Prvi inozemni transfer bio mu je onaj u Wolfsburg 2010. za sedam milijuna eura, a nakon dvije godine odlazi u Bayern.

Baš je u Bavarskoj ostvario najveće uspjehe osvojivši dvije duple krune uz Ligu prvaka i gol u finalu protiv Dortmunda, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo, Uefin superkup i njemački superkup. Ukratko: sve što se osvojiti dalo.

Ali tražio je nove izazove i nakon dvije godine otišao u Atlético koji ga je platio 22 milijuna eura. U Madridu se zadržao samo godinu dana i otišao u Juventus, gdje je kao igrač ostavio najdublji trag.

Četverogodišnje razdoblje sa 162 utakmice, uvjerljivo najviše u bilo kojem klubu, okrunio je s 44 gola i 17 asistencija. Postao je miljenik navijača, a onda ga se Maurizio Sarri odrekao i, nakon veličanstvenog uspjeha s Hrvatskom na Mundijalu u Rusiji, otišao je u katarski Al Duhail.

Nije ta avantura bila dugog vijeka, nakon svega sedam utakmica Mario je ove godine odgovorio na poziv velikog Milana i stavio točku na “i” velike karijere. Sve skupa 426 profesionalnih utakmica i 166 golova za klubove, 89 nastupa i 33 gola za A reprezentaciju Hrvatske, među kojima i onaj najvažniji: Englezima u produžecima za finale Svjetskog prvenstva. Kapa dolje, majstore, uživaj u mirovini.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: