11 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Navijači priželjkuju ovakav scenarij: Ako Hrvatska završi kao treća može ići u Budimpeštu!

Pročitajte još:

Hrvatska će prolazak u sljedeću fazu pokušati izboriti u utakmici protiv Škotske u posljednjem kolu u skupini D

Možda će morati ganjati gol-razliku za drugo mjesto, bilo kakva pobjeda vjerojatno će biti dovoljna za osminu finala, ali postoji scenarij i koji Hrvatsku vodi dalje na Euru samo s dva boda.

I to nam donosi ovakav sustav Europskog prvenstva s 24 reprezentacije u kojemu četiri od šest najboljih trećeplasiranih prolaze među 16.

Profesor Tomislav Globan s Ekonomskog fakulteta, koji se bavi statistikom i sportskom ekonomijom, izračunao je da “vatrene” remi vodi s trećeg mjesta dalje ako:

Portugal pobijedi Njemačku (subota, 18 sati),
Švicarska i Turska remiziraju (nedjelja, 18 sati) i
Njemačka remizira s Mađarskom (srijeda, 21 sat).

Hrvatska je sad ispred Škotske po gol-razlici i ostala bi treća s dva boda i gol-razlikom -1, Švicarska bi u skupini A imala dva boda i gol-razliku -3, a Njemačka i Mađarska u skupini F ostale bi na jednom bodu.

A što čeka Vatrene ako budu među najboljim trećeplasiranim ekipama?

U takvom scenariju Hrvatska će igrati protiv jednog pobjednika iz skupina B, C i E.

Pobjednik u skupini C gotovo sigurno će biti nogometna reprezentacija Nizozemske i Vatreni bi svoj dvoboj s “Oranjama” odigrali u Budimpešti, na prepunim tribinama stadiona Ferenc Puškaš jer u Mađarskoj na Euru nema epidemioloških restrikcija.

Takvom scenariju se nada veliki dio hrvatskih navijača koji nisu mogli u velikom broju bodriti Vatrene u Škotskoj i engleskoj, a sada bi u susjedstvu dvadesetak tisuća naših navijača moglo bodriti Vatrene.

Na žalost još se ne može reći na pobjednika koje će skupine Vatreni ići ako budu jedni od najboljih trećeplasiranih jer je jednostavno previše mogućih kombinacija i sve će se znati nakon što se odigraju sve utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11 ° C
12.6 °
10.8 °
93 %
1kmh
0 %
Pet
11 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °
Uto
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9314
GBP
1,1693
CHF
1,0244
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: