17.7 C
Zagreb
Utorak, 7 svibnja, 2024

Amerikanci nam ne vjeruju: Japanci se ne trebaju bojati ostarjele momčadi čiji su najbolji dani iza nje

Pročitajte još:

Hrvatska će se susresti s Japanom u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru, a Japanci se mogu pohvaliti da su postali hit natjecanja nakon što su završili prvi u skupini ispred Španjolske i Njemačke.

Nažalost, Hrvatsku se opet podcjenjuje premda je dosad ostavila dobar dojam i prošla skupinu.

Tako je The Washington Post Vatrene nazvao “ostarjelom momčadi”.

On piše kako će Japan “morati nastaviti raditi stvari na teži način”, ali ističe kako Hrvatska nije na onoj razini sa SP-a 2018. u Rusiji. “Japanci na ovom SP-u nisu samo zaduženi za revno čišćenje tribina i svlačionica iza sebe, nego za puno više od toga. “Pomeli su oni Nijemce i Španjolce.

768x768 42bcb76c 9d0c 11eb 86af cedfb09875dd 1 1

Opsjednutost japanskom čistoćom u domaćim i stranim medijima dolazi oko svakog Svjetskog prvenstva. To je nedvojbeno dobronamjerno – ali također djeluje snishodljivo, u suprotnosti s nedostatkom pažnje koja se pridaje nogometnoj izvedbi momčadi.

Potonje će sada biti teže ignorirati. Kapetan Maya Yoshida, koji je imao ključan udarac u zadnjim minutama šokantne 2-1 pobjede nad Španjolskom, prvakom iz 2010. koji je osigurao isto prolazak u nokaut fazu, sažeo je svoj stav u nedavnom intervjuu.

Američki mediji o Japancima pišu kao o nekakvim nabrijanim robotima, strojevima koji trče na sve strane bez prestanka, igraju dobro pritom i mogu puno…

“Nakon što su pobijedili Njemačku i Španjolsku, Japanci se ne bi trebali bojati ostarjele momčadi čiji su najbolji dani iza nje, te mogu ciljati na prvo četvrtfinale u povijesti”, stoji u tekstu američkog dnevnog lista koji navodi i sljedeće…

‘Japan sad čeka – Hrvatska’
“No, Japan će morati nastaviti raditi stvari na teži način nego dosad. Hrvatska, koja je izgubila od Francuske u finalu SP-a prije četiri godine, čeka ih u osmini finala. Ali nakon što su pobijedili Španjolsku i Njemačku, Samuraji bi otvoreno trebali ići po to četvrtfinale. Ako se to dogodi, čini se da im je najvjerojatniji protivnik Brazil, favorit za osvajanje šestog naslova na ovom turniru. Da, Japanci sad imaju priliku postati u svijetu poznati više od opsjednutosti čišćenjem”.

Slična razmišljanja iznesena su i na portalu FourFourTwo koji je, u kontekstu Dalićeve momčadi, ustvrdio kako “Belgija nije jedina koja je izgledala staro”.

“Modrić i Perišić su izgledali pomalo umorno. Modrić i dalje pokazuje svoje uobičajene kvalitete, ali se ponekad muči s tempom igre”, piše FFT o Vatrenima, pa zaključuje:

“Sudeći po njihovim nastupima u skupini protiv Maroka i Belgije, upitno je hoće li dogurati daleko na turniru”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
umjerena kiša
17.7 ° C
18.3 °
16.8 °
78 %
4.6kmh
100 %
Uto
18 °
Sri
17 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9280
GBP
1,1649
CHF
1,0235
CNY
0,1286
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: