15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Bomba na pomolu: City sprema paprenu ponudu za Gvardiola

Hrvatski prvak Dinamo će u slučaju prodaje Leipzigovog dvojca Gvardiol - Olmo dobiti poprilične novce

Pročitajte još:

Sjajan novac smiješi se zagrebačkom Dinamu, a možda već tijekom zimskog mercata utrži ozbiljan novac i to bez ijedne prodaje svojih glavnih igrača. Bivši Dinamovi dragulji Dani Olmo i Joško Gvardiol mogli bi eventualnim transferima plavima donijeti pravo malo bogatstvo jer hrvatski prvak ima pravo na postotak od iduće prodaje.

Takav je dogovor bio s njemačkim RB Leipzigom kada su se sklapali poslovi, oko 25 milijuna eura bi moglo pristići u Maksimir.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše da je Manchester City spreman ponuditi između 120 i 130 milijuna eura za sjajnog Hrvata kako bi ga privoljeli na dolazak u Englesku. Gvardiol bi navodno trebao imati plaću od 11 do 12 milijuna eura godišnje, čime bi prestigli Real.

Kako piše talijanski novinar Alfredo Pedulla, Pep Guardiola želi dovesti Gvardiola u Manchester City. Navodno se iznos kreće oko 130 milijuna eura, uz bonuse. Ne bi štedjeli ni na plaći. Joško bi primao godišnje oko 12 milijuna eura, tvrdi isti novinar. Koliko ima istine u tome, pokazat će nam prijelazni rok koji je pred vratima.

Na stranu njegove nogometne kvalitete, još fascinantnija je ta prizemnost i skromnost. S maskom na licu izgleda kao da ide u rat, a nakon što ju skine, dođe do izražaja onaj iskreni osmijeh i dječja zaigranost koja ga krasi i dalje. Pa ipak, njemu je tek 20.

“Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023., ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni s kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Leipzigom i potpuno je sretan ondje. Nevjerojatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Marcom Roseom”, rekao je Šišić.

Gvardiol ruši rekorde
Očekuje se da Gvardiol promijeni klub za odštetu od stotinjak milijuna eura. Time bi postao najskuplji branič u povijesti jer bi s vrha skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura.

Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi pet puta više od onog koliko ga je platio Dinamu. Gvardiol je, naime, u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura, navodi Transfermarkt, i to prošlog ljeta, pa ga Leipzig tako brzo, ali i uz ogroman profit, prodaje dalje. Dinamo prema dogovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.9 ° C
19.9 °
14.1 °
57 %
4.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: