7.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Cristiano Ronaldo potpisao za Al Nassr: ‘Ludi san postao stvarnost’

Cristiano Ronaldo potpisao dvogodišnji ugovor s Al Nassrom

Pročitajte još:

Nekad najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo potpisao najbogatiji ugovor u povijesti nogometa po kojem će u iduće dvije i pol sezone zarađivati 200 milijuna eura godišnje, prvoligašem iz Saudijske Arabije, javljaju tamošnji mediji.

“Povijest u stvaranju. Ovo je transfer koji neće samo nadahnuti naš klub da postigne još veći uspjeh, već će nadahnuti našu ligu, našu naciju i buduće generacije, dječake i djevojčice da budu najbolja verzija samih sebe. Dobrodošao Cristiano u svoj novi dom”, napisali su iz Al Nassra.

– Oduševljen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugačijoj državi. Vizija koju Al Nassr ima jako je inspirirajuća. Jako sam uzbuđen što se mogu pridružiti suigračima i pomoći momčadi da ostvari još više uspjeha – rekao je Ronaldo nakon potpisa.

Prva ponuda sletjela je Ronaldovu timu 23. studenog, nakon što je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Otad se nije puno mijenjala, radi se astronomskih 200 milijuna eura po sezoni, a ugovor vrijedi do ljeta 2025. kad će Cristiano napuniti 40 godina. Nakon toga čekat će ga uloga klupskog ambasadora.

Ronaldova saudijska avantura tako će simbolično početi s novom godinom. Postat će najplaćeniji sportaš svijeta.

Prema Forbesu, Ronaldovo bogatstvo trenutačno je procijenjeno na 463 milijuna eura, a ovim će ugovorom za samo dvije sezone dobio gotovo ukupan iznos koji je zaradio tijekom cijele karijere.

Čekaju ga neka poznata lica
Al Nassr, klub koji je jedan od najuspješnijih klubova u zemlji s devet naslova prvaka, htio ga je i ljetos, ali Ronaldo je odbio transfer u nadi da će se pridružiti klubu koji igra Ligu prvaka.

U saudijskom divu trenutačno igra nekoliko poznatih zvijezda, brazilski veznjak Luiz Gustavo i kamerunski napadač Vincent Aboubakara koji je na Svjetskom prvenstvu zabio jedini gol u pobjedi nad Brazilom 1-0 u posljednjem kolu skupine G na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, Ronaldo je u razgovoru s Piersom Morganom rekao da se osjeća izdanim od strane Manchester Uniteda i živcira ga što je crna ovca koju se krivi za sve loše što se događa u klubu zbog čega su u konačnici i potjerali.

Koliko će zarađivati Ronaldo?
200 milijuna eura po sezoni
16,67 milijuna eura mjesečno
547.945,21 eura dnevno
22831,05 eura po satu
380,52 eura po minuti
6,34 eura po sekundi

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: