15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Daily Mail: Englezi se raspisali o Hrvatskoj, Modrića usporedili s legendom, a jednog vatrenog nahvalili kao nikad!

Pročitajte još:

Pobjeda Hrvatske nad Brazilom 5:3 (1:1) odjeknula je svijetom. Naši majstori izbacili su peterostrukog prvaka svijeta kojemu su mnogi predvidjeli lagani prolazak. Ali ne i naši nogometaši koji su vjerovali u sebe, odigrali fenomenalno i prošli dalje. Onako kako samo mi znamo: nakon velike borbe i prave drame koja pripada nama!

Hrvatska igra drugačije nego 2018. godine. Tada smo igrali lepršavo, danas pragmatično. A i jedno i drugo je – uspješno.

Mike Keegan, novinar Daily Mail, napisao je tekst o utakmici Hrvatska – Brazil. “Atletico Madrid međunarodnog nogometa je prošao dalje. Hrvatska, opaki stroj Svjetskog prvenstva, ispratila je Brazil. Još jedna pobjeda nakon penala za višegodišnje gubitnike. Je li to dobra stvar? Nogometni zaljubljenici će reći da nije. Kvragu s tim. Na ovom turniru teško je odvojiti stvarnost od fikcije”, piše Keegan i dodaje:

“Opuštena Hrvatska je umirujući dio prvenstva. Hrvatska se pojavljuje poput ujaka željnog razgovora, pokušava ugasiti zabavu. Japancima je bilo toliko dosadno da su jedva uspjeli izvesti jedanaesterce.”

“Hrvatska je država s manje od četiri milijuna stanovnika. Samo domaćin Katar i Wales imaju manje od reprezentacija na SP-u. Čovjek koji je dizajnirao zastavu zemlje zaslužan je i za njihove kultne dresove sa šahovnicom. Možda bi mogli zalijepiti psa s crvenim rukavicama na grb. Ima ljepote u zvijeri.

Luka Modrić je s 37 godina Tom Brady pravog nogometa. Jedino plesanje koje smo vidjeli dolazilo je od njegovih drhtavih nogu, stalno se na vrhovima prstiju izvlačio iz nevolje. Modriću se pridružila raspoložena ekipa.

Josip Juranović odradio je jednu od najboljih utakmica od svih desnih bekova na turniru. Ne znam čime ga hrane u Celticu, ali ostatak Škotske, pa i šire, mogao bi saznati. Pokazao je napadačke i obrambene vještine, a onda još malo obrambene. Jedan od klubova koji ga žele je Atletico Madrid”, piše Keegan.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: