6.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Dalić: Gvardiol je najbolji stoper na svijetu! Igrati tako s 20 godina…

Pročitajte još:

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini F odigravši 0-0 protiv Belgije, a kao prvi su mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva izborili Marokanci koji su svladali Kanadu sa 2-1.

”Gvardiol je po meni najbolji stoper na svijetu”
Možete li individualno ocijeniti igrače? Gvardiol je odigrao sjajno. Martinez je podnio ostavku, kaže da je projekt dotjerao do kraja. Jeste li vi imali takvu ideju?

”Bilo bi sebično da izdvajam pojedince, svi su sve dali od sebe. Imali smo situacije u kojima Perišić i Modrić spašavaju gol. Gvardiol je po meni najbolji stoper na svijetu. S 20 godina da igra ovako… Nekoliko je puta iznio loptu s takvom lakoćom i elegancijom. Jakić je imao ozljedu na treningu, danas nije bio u konkurenciji. Nadam se da će sa svima sve biti OK, da će biti spremni za osminu. Mislim da je Belgija izgubila sjajnog stručnjaka. Žao mi je da je podnio ostavku. Moj je projekt Euro 2024. i finale Lige nacija. Kada završim te projekte, onda ću razmišljati kako dalje.”

Hrvatska je u prvom dijelu više napadala, dojam je da se u drugom više orijentirala na obranu. Je li to bilo planski?

”Niti u jednom trenutku nismo išli na bod, nismo kalkulirali. Ali Belgija je vrhunska momčad, natjera te da moraš stati i odmoriti malo. Išli smo na prvo mjesto u skupini, niti sekunde nismo kalkulirali, išli smo na pobjedu”, zaključio je Dalić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.2 ° C
8.8 °
4.8 °
80 %
1kmh
0 %
Čet
7 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: