13.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Dalić: Kapa dolje svima! Ovo je nemoguće i nestvarno, a sad idemo po to zlato

Nije bitno tko dolazi, bitna je Hrvatska. Idemo po zlatnu medalju. Ona nam fali, imamo srebro, imamo broncu, sad idemo po to zlato koje nam nedostaje, rekao je izbornik Dalić nakon pobjede nad Nizozemcima

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u finalu je Lige nacija. ‘Vatreni’ su u nevjerojatnoj atmosferi na De Kuip stadionu s 4-2 nakon produžetaka pobijedili Nizozemsku.

Dalić: Hrvatska ima još jednu medalju, nešto što je nemoguće i nestvarno.
“Čestitke dečkima na sjajnoj utakmici, pokazali su kako se bori za Hrvatsku. Ovo je pobjeda za hrvatski narod. Dobili smo Nizozemsku 4:2 na njihovom terenu, a pred našim navijačima. Kapa dolje svima. Hrvatska ima još jednu medalju, nešto što je nemoguće i nestvarno.

Odličnih osam treninga, ništa ih nije poremetilo. Znaju da smo zajedno, grupa. Iznad svih Hrvatska. Sve su izdržali, hvala im na tome. Ovo je jedna od najvećih pobjeda. Sjajna utakmica. Gubili smo 1:0, nismo posustali ni nakon gola u 96. minuti. Pobjeda za povijest”, rekao je Dalić, pa nastavio o rotacijama u momčadi:

“Ivanušec je imao sjajnu polusezonu, htjeli smo da on i Pašalić otvaraju prostor Perišiću i Juranoviću na boku. Radili smo dobre stvari na bokovima. Ivanušec i Pašalić su dobro odigrali obranu. Zakasnili smo kod prvog gola. Kasnije smo imali posjed. Na sastanku sam rekao da nema straha ako pokažu ono što su pokazali na treninzima.”

“Imamo karakter, ono što druge momčadi možda nemaju. Napravili smo sve, znali smo da će u skoku biti opasni. Nažalost, nismo ih zaustavili i primili smo kasni gol. Neke sudačke odluke bile su kakve su bile. Nemamo želju za finale, nebitno je dolazi li Italija i Španjolska. Bitno je kako će Hrvatska igrati. Imamo broncu i srebro, vrijeme je za zlato”, zaključio je Dalić.

Dalić je iznenadio odabirom Luke Ivanušeca od prve minute. Ipak, odabir mu se isplatio. Ivanušec je lijepo asistirao Pašaliću za 2-1 Hrvatske, a izbornik je istaknuo njegov doprinos u još jednom segmentu igre…

– Vidjelo se na treningu da je Luka odigrao sjajnu polusezonu. Lagan je, brz s loptom. Imali smo tendenciju preko boka napraviti puno dobrih stvari. Ivanušec i Pašalić puno su pomogli u fazi obrane. Kasnili smo kod prvog gola, ali u drugom smo igrali našu igru. Rekao sam dečkima prije utakmice samo da ponove ono što su pokazali na treningu.

Lang je u 97. minuti izjednačio za Nizozemce. Naučili smo na dramu, istaknuo je Dalić.

– Naučili smo ovo! Mi ne posustajemo, mi ne padamo. Ova momčad ima kvalitetu i karakter. Možda imamo nešto što druge momčadi nemaju. Napravili smo sve u zadnjih pet minuta, stavili smo još jednog stopera, znali smo da su opasni u skoku, ali nismo to uspjeli zaustaviti. Za Hrvatsku sve istrpiš! Danas smo sve istrpjeli, nismo posustali.

Španjolska ili Italija u finalu? Daliću nije bitno.

– Nemam želju za finale. Prvo ćemo proslaviti, pa se malo odmoriti i proslaviti. Nije bitno tko dolazi, bitna je Hrvatska. Idemo po zlatnu medalju. Ona nam fali, imamo srebro, imamo broncu, sad idemo po to zlato koje nam nedostaje – zaključio je izbornik.

Modrić: Vidjet ćemo je li ovo jedna od mojih zadnjih utakmica za reprezentaciju
“Jednostavno volim nogomet. To je snaga, moj pokretač. Možda nismo ušli kako treba prvih 15-20 minuta u utakmicu. Kako je utakmica odmicala, bili smo bolji. Zasluženo smo pobijedili. Možda smo mogli izbjeći te produžetke”, rekao je Luka Modrić na konferenciji za medije.

“Prije utakmice izašli smo na zagrijavanje i ostali ugodno iznenađeni brojem naših navijača. Osjećali smo se kao kod kuće”, dodao je kapetan hrvatske reprezentacije. Pitali su ga je li ovo jedna od njegovih posljednjih utakmica za reprezentaciju.

“Vidjet ćemo, to trenutno nije tema. Najvažnija je Liga nacija i utakmica koja nas čeka u nedjelju”, odgovorio je Modrić te potvrdio kako je ovo jedna od najluđih utakmica u njegovoj karijeri.

“Ova spada u red tih, ludih. Nizozemska na ovom stadionu, ako se ne varam, još nije izgubila. Za neutralne navijače odlična utakmica, s puno prilika. Napravili smo tek pola posla. U nedjelju to moramo potvrditi”, poručio je Modrić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
14.7 ° C
16.1 °
12.1 °
90 %
1.5kmh
16 %
Pon
25 °
Uto
26 °
Sri
21 °
Čet
24 °
Pet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: