8 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Dalić: Mijenjat ćemo dvije formacije, posljednja šansa da pronađe mjesto Oršiću

Pročitajte još:

Posljednji puta prije okupljanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru, hrvatska se nogometna reprezentacija okuplja u Zagrebu. Hrvatsku očekuju dvije važne utakmice u Ligi nacija protiv Danske u Zagrebu i protiv Austrije u Beču. Izbornik Zlatko Dalić najavio je ta dva dvoboja i govorio o kandidatima za put u Katar.

– Očekuju nas dvije teške utakmice, pobjede nam mogu donijeti plasman na završnicu Lige nacija. Znamo koliko su bitne – rekao je u uvodu izbornik Dalić.

– Došli smo u situaciju da možemo biti prvi, to je prvi cilj da s četiri boda, pogotovo pobjeda u Zagrebu, nosi prvo mjesto. To će biti i priprema za Svjetsko prvenstvo jer priprema nema. Skupit ćemo se pet, šest dana prije i igrati utakmicu. Nemam puno nedoumica oko popisa za Katar, ali nešto ima. Zato ćemo pokušati kroz ovih sedam dana maksimalno iskoristiti vrijeme da riješimo te nedoumice.

– Igrat ćemo 4-3-3 i 4-2-3-1, dati šansu igračima da se nametnu i iskoriste priliku na nekoliko upitnih pozicija. Vidjet ćemo, htio bih da svi na popisu dobiju minutažu. To će biti teško, ali utakmice su u tri dana i bit će prilike. Ovo su nam, kao što sam rekao, pripreme za Katar i prilika da učvrstimo samopouzdanje.

No, sve je to ipak najviše u svrhu uigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru jer za dva mjeseca “vatreni” kreću u obranu srebra. Igrači love posljednja mjesta u zrakoplovu za Dohu, a baš će ove dvije utakmice biti i posljednja prilika da Dalić isproba opcije za SP. Recimo, kamo s Mislavom Oršićem?

Dva ofenzivna igrača koja su trenutačno u najboljoj formi u drugom su planu. Oršić sruši Chelsea, ali u reprezentaciji je pričuva, a Antonio Mirko Čolak trpa za Glasgow Rangers u Škotskoj i u Europi, a nije dobio ni poziv.

Dakako, Oršićev je najveći problem što je na istoj poziciji nepoderivi Ivan Perišić. A ni jedan od njih dvojice ne djeluje baš dobro na desnoj strani.

Dakle, ili će promijeniti sustav igre i formaciju neposredno uoči SP-a ili će gurnuti svog novog susjeda (kupili su stan u istoj luksuznoj zgradi u Zagrebu) Oršića u špicu ili baciti Perišića na klupu… Ili će Oršić i u Kataru biti džoker kao na Euru 2021.

Posljednja je šansa da se odluči i isproba.

Standings provided by SofaScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.8 ° C
8.8 °
5.4 °
76 %
5.1kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: