18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Dalić pred finale: ‘Vatreni’ mogu ispisati povijest: Evo gdje gledati finale Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u nedelju igra finale Lige nacija protiv Španije. Selektor Zlatko Dalić ponovio je da veruje da je nakon srebra i bronze vreme da Hrvatska osvoji zlato.

Pročitajte još:

„Svi su zdravi, svi su spremni i dobro i na sve može računati u finalu. Velika utakmica. Videćemo hoćemo li nešto menjati. Napravićemo analizu protivnika još jednom, ali ne sumnjam da ćemo dati maksimum. Videćemo hoće li to biti dovoljno za prvo mesto. Želimo da uživamo u fudbalu i finalu“, rekao je Dalić.

„Potrošili smo se u utakmici sa Holandijom, ali puno smo puta dokazali da možemo da se vratimo. Ako dođe do produžetaka, bićemo spremni“, dodao je selektor Hrvatske.

Dalić je ranije imao negativno mišljenje o Ligi nacija, ali to se promenilo.

„Znate kakav je moj stav bio pre o ovom takmičenju, ali to se promenilo. Ima značaj. Sledi nam velika utakmica i napravićemo sve. To što su i drugi došli sa najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo takmičenje“, rekao je Dalić.

Očekuje se više od 20 tisuća hrvatskih navijača koji će biti ogroman vjetar u leđa Luki Modriću i našim reprezentativcima u lovu na trofej.

Fenomenalna je atmosfera u reprezentaciji nakon velike pobjede protiv Nizozemske u polufinalu. Ova momčad pokazala je pobjednički mentalitet i karakter kakav ima rijetko tko. Možda su Španjolci favoriti prema kladionicama, ali svi znaju tko je krajem prošle godine osvojio broncu na SP-u pa i četiri godine ranije došao do srebra. Samo neka nas podcjenjuju, tada je hrvatski inat najjači.

Hrvatska je u polufinalu imala preko 15 tisuća navijača, a taj će broj u finalu biti i još veći. Atmosfera kao da se utakmica igra u Hrvatskoj, a ne Rotterdamu. U takvom dekoru ne sumnjamo da će naši reprezentativci ostaviti srce na terenu.

– To znači da ova reprezentacija vrijedi u svakom smislu, da je vole. Ako dovedeš 25.000 Hrvata u Rotterdam, onda znaš da vrijediš.

Španjolci su favoriti, tako tvrde kladionice na čiju se pobjedu u osnovnom dijelu utakmice tečaj kreće čak i ispod 2,00, a na Hrvatsku 4,00! Ili, 1,55 na konačan trijumf Španjolaca. Što je, ruku na srce, podcjenjivački prema snazi i kvaliteti koju ima ova Hrvatska, što je i pokazala na prethodna dva Mundijala te i sada pokazuje na Ligi nacija.

Utakmica počinje u 20.45, prijenos je na Novoj TV, a emisija s predvođena legendarnim brončanima Slavenom Bilićem, Marijem Stanićem i Robertom Jarnijem počinje u 20 sati

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.7 ° C
20.4 °
16.8 °
66 %
2.6kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
21 °
Sri
18 °
Čet
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: