19.8 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dinamo će od transfera trojice ‘vatrenih’ ovog ljeta zaraditi pravo bogatstvo!

Uz ovu velebnu berbu svježih eurića, Dinamo će fino popuniti blagajnu za budućnost i samim time neće biti primoran prodavati najbolje igrače. Jedan za drugim dogovaraju unosne poslove

Pročitajte još:

Dinamo ima jednu od najboljih akademija na svijetu. Svako malo iskoči novi mladić kojeg žele najbolji europski klubovi. Nekad su to bili Eduardo da Silva, Luka Modrić pa Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Dani Olmo, Joško Gvardiol, a pitanje je trenutka koju novu zvijezdu će Dinamo lansirati. Modri su od njih profitirali u svakom smislu. Naosvajali su se trofeja, igrali europska natjecanja i zaradili, a i dan-danas profitiraju!

Gvardiol, Kovačić i Brozović bi mogli Dinamu donijeti bogatstvo
Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Ako bi ga Leipzig prodao za 100 milijuna eura, koliko traži prema zadnjim informacijama, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 81.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je oko 16.4 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu, kako bi više zaradio.

City je već doveo Kovačića iz Chelseaja. City će za hrvatskog reprezentativca platiti 30 milijuna eura, a Chelsea može dobiti još pet milijuna kroz bonuse. Prema propozicijama UEFA-e, klubovi u kojima je igrač proveo period od 12. do 23. rođendana dijele 5 posto vrijednosti transfera. Dinamo prema tom pravilu ima pravo na dva posto od transfera pa će tako dobiti najmanje 600 tisuća eura.

Dinamo će dobiti novac i od posebnih naknada
Dinamo ima pravo i na 10% od Brozovićevog transfera. Di Marzio piše da odlazi u saudijski Al Nassr za 23 milijuna eura, što znači da bi Dinamu pripalo 2.3 milijuna eura. No, Dinamo bi uz to imao i pravo na naknadu za Gvardiola i Brozovića i od toga bi mogao zaraditi oko pet milijuna i 300 tisuća eura.

Ta cifra mogla bi dodatno narasti ako se ostvari transfer Danija Olma. Prvak Hrvatske je kod njegove prodaje imao istu klauzulu kao i kod Gvardiola te ima pravo na 20% od Leipzigove zarade od transfera Olma u treći klub. Odštetna klauzula za Olma je 60 milijuna eura, što znači da bi Dinamo od njegovog transfera mogao zaraditi 6.2 milijuna eura i otprilike 2.1 milijun eura naknade.

Ukupno bi Dinamo bez da odigra ijednu utakmicu i bez da proda ijednog igrača, mogao zaraditi oko 33 milijuna eura. To je otprilike pola njegovog prošlogodišnjeg budžeta i više od ukupnog Hajdukovog prošlogodišnjeg budžeta, koji je iznosio oko 30 milijuna eura.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.7 ° C
24.3 °
21.1 °
45 %
1.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: