18.4 C
Zagreb
Četvrtak, 16 svibnja, 2024

Dinamo izvukao suparnika s najvećim koeficijentom na startu borbe za Ligu prvaka

Hrvatski nogometni klubovi Dinamo, Osijek i Rijeka u srijedu će saznati protivnike u drugom pretkolu europskih natjecanja, a UEFA je ranije objavila podskupine koje su suzile izbor suparnika s kojima će se susresti.

Pročitajte još:

Ždrijeb za drugo pretkolo Lige prvaka počeo je u 12 sati, a Dinamo je izvukao suparnika s najvećim koeficijentom među nenositeljima. Dinamo će u drugom pretkolu igrati protiv pobjednika susreta između kazahstanske Astane ili Dinamo Tbilsija!

Prve utakmice drugog pretkola su 25. i 26. srpnja, a uzvrati 1. i 2. kolovoza. Ždrijeb trećeg pretkola je 24. srpnja. Hrvatski prvak bit će nositelj i u trećem pretkolu te u play-offu ako ga izbori.

Dinamu prijete Tomasov i Čondrić
Transfermarkt je vrijednost Astane procijenio na malo manje od 13 milijuna eura (Dinamo vrijedi 98 milijuna eura), a najskuplji igrač je napadač Dembo Darboe (1.8 milijuna eura). U momčadi su i hrvatski nogometaši Marin Tomasov, 35-godišnji ofenzivac, i golman Josip Čondrić. Tomasov, bivši hajdukovac, legenda je Astane, tamo je već šest godina i zabio je 94 gola uz 83 asistencije.

Dinamo je prije pet godina izbacio Astanu
Astana je prije nekoliko godina redovno igrala grupnu fazu europskih natjecanja, ali posljednje tri sezone nije se uspjela plasirati. Ispala je od podgoričke Budućnosti, finskog KuPS-a i poljskog Rakowa.

Dinamo i Astana igrali su u trećem pretkolu Lige prvaka prije pet godina i hrvatski prvak je prošao dalje pobjedama 2:0 i 1:0.

Zrinjski opet protiv Slovana?
Suparnika je saznao i mostarski Zrinjski. On će u borbi za treće pretkolo, ako prođe prvaka Armenije Urartua, igrati protiv pobjednika duela Slovan Bratislava/Swift. Zanimljivo, Zrinjski i Slovan su igrali prošle sezone u play-offu Konferencijske lige i Slovaci su prošli dalje na penale.

Ljubljanska Olimpija će u drugom pretkolu na boljeg iz duela Ballkani/Ludogorec.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
20.2 ° C
20.5 °
18 °
68 %
3.1kmh
20 %
Čet
19 °
Pet
23 °
Sub
25 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: