5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Dok svi čekaju polufinale, Srbi broje krvna zrnca: ‘Modrićev ujak je ratovao protiv Hrvata…’

Pročitajte još:

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatska reprezentacija ponovno će igrati u polufinalu – drugi put zaredom! Večeras od 20 sati odmjerit će snage s Argentinom, a samo ih dvije utakmice dijele od naslova svjetskog prvaka i veličanstvenog oproštaja Luke Modrića (37) od reprezentativnog dresa.

O njegovim impresivnim igrama na zalasku karijere pričat će se u cijelom svijetu, dok će na Balkanu jedna od tema biti njegovo porijeklo.

Kapetan hrvatske reprezentacije, te rekorder po broju nastupa za “Vatrene”, iz je mješovitog braka. Mnogima nije poznata činjenica da je Luka Modrić s očeve strane Hrvat, dok mu je majka Srpkinja,piše mondo.rs

Potom pišu: “Uz to treba napomenuti da su članovi njegove obitelji s majčine strane stradali u Drugom svjetskom ratu, kao i da je jedan od zapovjednika vojske Republike Srpske Krajine bio njegov blizak rođak. To je dio obiteljske povijesti koju Modrić u intervjuima ne spominje tako često”.

Cijeli svijet je gledao kako Modrić pati na klupi
Foto: EPA

A onda opet podsjećaju da Modrić ima srpsko podrijetlo: “Lukina majka Radojka je Srpkinja iz sela Kruševa nadomak Obrovca. Ovo naselje, pretežno naseljeno Hrvatima, trenutno broji oko 1100 ljudi, a Dopuđi su od davnina bili jedina srpska obitelj u njemu. Po popisu iz 1991., a u mjestu je živjelo 107 Srba. S druge strane loze Modrić je podrijetlom iz sela Zaton Obrovački, a Luka je do šeste godine živio u rodnom mjestu oca Stipe.”

Luka Modrić
Luka Modrić/Foto REUTERS

Potom podsjećaju kako je kao klinac došao u Dinamo, ali kratko spominju nogomet pa se opet vraćaju na staro: “Njegovo polovično srpsko porijeklo je posebno isplivalo u centar pažnje kada je slavio najveći uspjeh u dresu reprezentacije.” Potom podsjećaju kako je na dočeku reprezentacije u Hrvatskoj pjevao uz “kontroverznog Marka Perkovića Thompsona”, “glazbenika koji veliča ustaški pokret”.

Potom pišu o tome kako su Dopuđi stradali u Jasenovcu te kako je Jovo Dopuđ, nekadašnji jugoslavenski i srpski oficir rođak Luke Modrića. “Nekada je bio major Vojske Republike Srpske Krajine, a na vlastiti zahtjev demobiliziran je 1993. godine, nakon akcije “Maslenica”. Pod tim kodnim nazivom odvija se hrvatsko kršenje crte razgraničenja od strane UNPROFOR-a i napad na srpska sela na području Maslenice, Velebita i na pravcu Obrovac – Gračac”, piše Mondo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
5.1 ° C
7.1 °
4.8 °
93 %
1kmh
20 %
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: