2.7 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Englezi pokleknuli, neće nositi traku s duginim bojama: FIFA ih je uspjela prestrašiti kaznama!

Pročitajte još:

Sada je službeno, neće biti “OneLove” duginih traka za ruku u Kataru , jer su Wales i Engleska najavili da ih neće nositi na svojim utakmicama! Englezi su dugo oklijevali, ali su ipak popustili.

Prije početka prvenstva se isticalo da neće raditi problem s takvim stvarima, no onda je FIFA zaprijetila da bi svatko tko nosi ovu traku mogao dobiti žuti karton na početku utakmice, pa je Harry Kane istaknuo kako snosio bi posljedice.

Međutim, Englezi su u ovoj borbi posustali.

– FIFA je bila vrlo jasna da će uvesti sankcije ako naši kapetani budu nosili trake na terenu. Kao nacionalni savezi, ne možemo dovesti naše igrače u poziciju da se suoče sa sankcijama u obliku kartona, stoga smo zamolili naše kapetane da ne pokušavaju nositi trake na rukavima na utakmicama Svjetskog prvenstva – stoji u zajedničkom priopćenju ovih zemalja.

Momčadi su već dale do znanja da će platiti kazne koje bi inače dobile zbog propisa o dresovima, ali ne žele dovoditi svoje igrače u probleme.

– Jako smo frustrirani odlukom FIFA-e, za koju vjerujemo da je bez presedana, pisali smo organizaciji u rujnu i obavijestili ih o našoj želji da nosimo OneLove traku kako bismo aktivno podržali uključivanje u nogomet i nismo dobili odgovor – dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, Engleska svoju prvu utakmicu igra protiv Irana od 14 sati.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
2.7 ° C
3.3 °
1.8 °
93 %
3.1kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: