3.9 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Evo gdje gledati Hrvatsku protiv Austrije i mlade u ključnoj utakmici za Europsko

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će u osječkom Gradskom vrtu od 20:45 ugostiti Austriju te otvoriti novu sezonu Lige nacija, natjecanja u čijem su elitnom rangu vatreni konstantni predstavnici od premijere u sezoni 2018./2019.

Stoga, ovaj put namjera je otići korak dalje, što je izbornik Zlatko Dalić i najavio. Dakle, bez obzira što su protivnici, uz Austriju, opasni Danci i još opasniji Francuzi, plan je probiti se do doigravanja pa krenuti u pokušaj osvajanja natjecanja.

Izbornik Zlatko Dalić priključio se reprezentaciji na treningu dan uoči dvoboja nakon što je zbog smrti oca otputovao u Livno.

Na konferenciji za medije na novinarska pitanja odgovarali su Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka i Mateo Kovačić.

– Nikoga ne podcjenjujemo. Austrija je odlična, to su pokazali na zadnjem Europskom prvenstvu i sigurno će biti još bolji s novim izbornikom, koji gaji dobar nogomet s puno presinga i trke. SP? Još je rano za to. Imamo prvo četiri utakmice Lige nacija. Sada smo fokusirani na Austriju. Idemo korak po korak. Utakmice neće biti jednostavne. Moramo biti spremni. I ne bih htio govoriti što očekujemo od Lige nacije. Bitno je dobro ući u grupnu fazu i sutra odigrati kako smo se dogovorili – rekao je Kovačić.

Ralf Rangnick prije mjesec dana preuzeo je funkciju izbornika, a debi na klupi Austrije bit će mu upravo dvoboj protiv ‘vatrenih’.

– Izbornik Rangnick dolazio je u Lokomotiv kao savjetnik kad sam ja odlazio i nakon razgovora shvatio sam njegovu filozofiju. Uvjeren sam da će ići 100 na sat. Ali i mi idemo na pobjedu – kazao je Ćorluka.

U Dalićevim trupama za današnji dvoboj neće biti Gvardiola, Perišića zbog ozljede, Petra Muse i Marka Livaje zbog pozitivnog testa na korona virus.

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje Francuze nakon čega slijede gostovanja ‘vatrenih’ 10. lipnja u Danskoj i 13. lipnja u Francuskoj.

Prijenos utakmice možete pratiti na Novoj TV s početkom u 20.45.

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u petak gostuje kod Norveške, a pobjedom može osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine.

– Za mene je ovo bila odlična sezona, postizao sam pogotke, asistirao, osvojili smo u Salzburgu dvostruku krunu, i dobio sam poziv za A-selekciju. Presretan sam. Izbornik nam je dao detaljne informacije o opasnim Norvežanima i spremni smo. Oni su odlična momčad, glavni su nam konkurent uz Austriju i neće biti lagano, ali siguran sam da ćemo osvojiti tri boda. Mislim da imamo više kvalitetnih pojedinaca i da će to odlučiti sutrašnju utakmicu – kazao je Luka Sučić.

Prijenos utakmice možete pratiti na kanalu HNTV s početkom u 18:00.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: