14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Gdje gledati Hrvatska – Japan

Pročitajte još:

Očekivali smo Španjolce, za protivnike dobili Japance. Nikako da nam božica Fortuna dodijeli tu Španjolsku na svjetskim prvenstvima, kao što ih je dodijelila “Vatrenima” na dva europska prvenstva. Slična se situacija dogodila prije četiri godine kada smo očekivali sraz s “Furijom” u četvrtfinalu SP-a pa smo naletjeli na domaćine Ruse koje smo uspješno apsolvirali, kao i Dance, putem jedanaesteraca.

Postoje poveće šanse da će nas sutra u Al Wakrahi dočekati isti scenarij…

Prva prepreka, u osmini finala je – Japan. Borbena, kompaktna reprezentacija koja ništa ne poklanja, drži visok tempo tijekom svih 90 minuta, nikada se ne predaje, a u istoj je fazi prije četiri i pol godine u Rusiji nesretno izgubila od Belgije nakon što je prosula vodstvo 2-0 što joj je ujedno i najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima. Ponovili su ga nekoliko puta (2002., 2010., 2018., 2022.), no u četvrtfinalu baš nikad nisu igrali.

‘Vatreni’ su favoriti, ali to treba tek potvrditi na terenu. U dosadašnje četiri četvrtfinalne utakmice svaku je u 90 minuta pobijedio favorit, a nadajmo se da će se taj trend nastaviti i u ogledu Hrvatske i Japana.

Izbornik Zlatko Dalić vrlo vjerojatno neće moći računati na Bornu Sosu, a na njegovoj poziciji bi trebao zaigrati Borna Barišić budući da je kazao da Gvardiola ne misli staviti na lijevog beka, a da nogometaš Rangersa može dostojno zamijeniti Sosu. Vezni trojac Brozović-Kovačić-Modrić siguran je u prvih 11, kao i Ivan Perišić na lijevom krilu te Andrej Kramarić na desnom. Marko Livaja je počeo utakmice protiv Kanade i Belgije, no protiv Japana bi mogao startati Bruno Petković, ali i Ante Budimir. Također, postoji mogućnost da Dalić odmori Josipa Juranovića i možda da priliku njegovom imenjaku Stanišiću, koji ipak bolje poznaje japanske bundesligaše. Dominik Livaković nije pokazao pretjeranu sigurnost protiv Belgije, no trebao bi ostati ‘jedinica’ Hrvatske, osim ako Dalić ne sprema još neko iznenađenje.

Sudar Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru moći ćete gledati u prijenosu uživo na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2) od 16 sati i platformi HRTi.

Kako koristiti uslugu HRTi?

Usluga je besplatna i dostupna samo na području RH. Korisnici osobnih računala ne trebaju ugraditi nikakvu aplikaciju, nego u svoj preglednik upisuju e-adresu https://hrti.hrt.hr/ i registriraju se.

Korisnici pametnih telefona, tableta i pametnih televizora trebaju u trgovini aplikacija potražiti aplikaciju HRTi i registrirati se nakon što se aplikacija postavi.

Za uređaje Android vrijedi poveznica: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.hrt.hrti

Za uređaje iOS vrijedi poveznica: https://apps.apple.com/us/app/hrti-ott/id1412033720?ls=1

Za uspješnu je registraciju potrebno točno upisati svoju lozinku i e-adresu,  označiti Captchu, prihvatiti uvjete korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka. Nakon toga ćete dobiti e-potvrdu na vašu e-adresu koju morate potvrditi unutar razdoblja od 24 sata te ćete tako aktivirati svoj korisnički račun.

Registracija je moguća i odabirom opcije Prijava putem Facebook odnosno Prijava putem Google gdje se  koriste postavke vašeg Google ili Facebook korisničkog računa.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: