15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Grci teško optužili Dinamo i policiju, UEFA odgođena utakmica AEK-a i Dinama!

Uvertira europskom susretu zagrebačkog Dinama bili su neredi u Ateni u kojima je poginuo jedan muškarac. Pitanje je hoće li se utakmica igrati, a aktualni hrvatski prvak izrazio je sućut obitelji preminulog

Pročitajte još:

Kroz jutro se trebao održati sastanak u prostorijama AEK-a, nakon kojeg bi trebalo biti poznato više informacija o stanju ozlijeđenih, o uhićenima, a i o tome je li upitno odigravanje večerašnje utakmice 3. pretkola Lige prvaka.

Međutim, izgleda da sastanka neće biti jer su predstavnici grčkog kluba odbili sjesti za isti stol s predstavnicima Dinama. Razlog je što klub ističe da ne mogu biti na istom sastanku s ljudima iz hrvatskog prvaka.

Prema napisima grčkih medija, nakon odbijenog sigurnosnog sastanka, UEFA je odlučila odgoditi utakmicu koja se trebala igrati večeras! “Čeka se još samo službeno priopćenje UEFE-e”, javljaju Grci.

Prema napisima grčkih medija, nakon odbijenog sigurnosnog sastanka, UEFA je odlučila odgoditi utakmicu koja se trebala igrati večeras! “Čeka se još samo službeno priopćenje UEFE-e”, javljaju Grci.

Prije sastanka se oglasio izvršni direktor AEK-a Giorgos Kosmas: “U ovom trenutku smatramo nezamislivim i paranoičnim sudjelovati na sastanku na kojem su i predstavnici zagrebačkog Dinama dok mi tugujemo gubitak života našeg navijača i ono što se jučer dogodilo”.

Predsjednik Uprave AEK-a George Kosmas je rekao:

“Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Što se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavijestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo ući na stadion tijekom utakmice. Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je skupina hrvatskih organiziranih kriminalaca organizirano iz Zagreba krenula napraviti to što je napravila.”

“Može li Dinamo dati potpunu sliku jučerašnjeg dana i podržati stav AEK-a u policiji? Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca. Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da prijeđe Grčku i stigne do Atene te obavi zakazani sastanak s navijačima organiziranog kriminala drugog grčkog tima. I zajedno im je omogućila da dođu do Nove Philadelphije. Dinamo Zagreb i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo.”

“AEK je na jučerašnjem popodnevnom sastanku bez informacija instinktivno upozorio da se očekuju incidenti njihovih hrvatskih i grčkih suradnika, što je potpuno ignorirano. U ovom trenutku nije moguće da AEK sudjeluje na sastanku na kojem su nazočni dužnosnici zagrebačkog Dinama i stoga AEK najavljuje povlačenje sa sastanka.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.9 ° C
16.6 °
13.1 °
70 %
3.1kmh
0 %
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
25 °
Pon
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9304
GBP
1,1626
CHF
1,0247
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: