8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Guardian: Livaja je najkompletniji hrvatski napadač. Odrastao je “na skalini”

Pročitajte još:

Engleski The Guardian objavio je veliki tekst o Marku Livaji, njegovim počecima, karijeri i renesansi u Hajduku, u koji se vratio u veljači 2021. godine. Sjajni nastupi na Poljudu donijeli su mu i povratak u hrvatsku reprezentaciju, s kojom je otišao na Svjetsko prvenstvo u Katar, prenosi Index.

“Prije samo tri mjeseca Split je bio domaćin potpuno drukčijem Svjetskom prvenstvu. Na terenu pokraj bazena na Zvončacu, na kojemu golovi izgledaju čudno, a usred terena je stepenica visoka desetak centimetara, igralo se Prvenstvo svita u balunu na skalini. Igra se tri na tri u sjajnoj atmosferi”, piše The Guardian i nastavlja:

“U takvom okruženju krenula je nogometna karijera Marka Livaje koji je na njoj kasnije doživio i nogometni preporod. U ljetnim pauzama bi se iz inozemstva vraćao ‘na skalinu’, a njegovi klubovi to nisu znali. Nigdje se nije uspio skrasiti, čak ni u AEK-u, u kojem je bio proglašen igračem sezone. Vratio se u Hajduk, u kojem je postao superjunak.

Utakmice rješava potezima koji se inače mogu vidjeti samo na igralištima malog nogometa što, naravno, nije slučajnost. Hajduk zna za njegovu strast za malim nogometom i pušta mu da ga igra. Tijekom sezone ga možete vidjeti u raznim splitskim kvartovima kako igra mali nogomet.

Činio se kao sigurni starter za Hrvatsku protiv Maroka, ali ga je lakša ozljeda prebacila na klupu. No u nekom trenutku će sigurno igrati, ipak je on najkompletniji hrvatski napadač. Kod kuće, na skalini, pokraj koje mu je posvećen mural, svi će za njega navijati i brojati dane dok im se ne vrati.”

Podsjetimo, Livaja je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici sa Slavenom zaradio hematom na bedrenom mišiću zbog kojeg je propustio pripremnu utakmicu sa Saudijskom Arabijom. No vratio se u puni program treninga i na raspolaganju je Daliću za utakmicu s Marokom.


Standings provided by Sofascore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: