9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Hajduk: Očekujemo da sve institucije i javnost zaštite najboljeg igrača HNL-a

U potpunosti razumijemo i prihvaćamo odluku našeg igrača koju je donio nakon gnjusnih uvreda kojima je bio izložen u Rijeci, priopćili su iz Hajduka

Pročitajte još:

Dan nakon što je Marko Livaja napustio pripreme hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci oglasio se i njegov klub Hajduk na društvenim mrežama.

“U stalnoj smo komunikaciji s Markom od trenutka incidenta i kao Klub u potpunosti razumijemo i prihvaćamo odluku našeg igrača koju je donio nakon gnjusnih uvreda kojima je bio izložen u Rijeci na treningu nacionalne vrste u okviru priprema za završnicu Lige nacija.

Očekujemo da sve odgovorne institucije i javnost u potpunosti osude sve uvrede i prijetnje te zaštite najpopularnijeg i najboljeg igrača i strijelca te najvećeg promotora SuperSport HNL, ujedno i brončanog reprezentativca. Hajduk je uvijek stao i beskompromisno će stajati u zaštitu Marka i svakog našeg igrača.”

U ponedjeljak su na prvom treningu sudjelovali reprezentativci koji su prvi stigli na okupljanje, a pratilo ih je oko 1500 gledatelja s tribina Rujevice. U jednom trenutku trening je nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koja ga nije prestajala vrijeđati.

Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala SuperSport Hrvatskog kupa, u kojoj je Hajduk pobijedio Šibenik, ali i stvari na koje on nije mogao utjecati, poput paljenja sjedalica na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka.

Livaja: Nisam spreman dati reprezentaciji maksimum
“Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo”, rekao je Livaja pa dodao:

“Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se da ću u budućnosti i dalje biti njen član.”

Dalić: Izgubili smo Livaju zbog neprihvatljivog ponašanja pojedinaca
“Iznimno mi je žao da je došlo do ovoga i da je neprihvatljivo ponašanje nekoliko pojedinaca rezultiralo time da izgubimo važnog igrača za ovo natjecanje. Razumijem Marka i težinu situacije u kojoj se našao te poštujem da se nakon svega napisanog i doživljenog ne osjeća spremnim sudjelovati na završnici Lige nacija. Marko ostaje u našim planovima za dalje, a naši ciljevi na završnici Lige nacija ostaju isti”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: