11.5 C
Zagreb
Srijeda, 15 svibnja, 2024

I Dalić je dobio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije: Trenirat će Cristiana Ronalda?

Odlazi li Zlatko Dalić s klupe reprezentacije nakon treće osvojene medalje u pet godina?

Pročitajte još:

Jedan od talijanskih stručnjaka za transfere Rudy Galleti senzacionalno je objavio da je i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić dobio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, i to iz Al Nassra.

Trenersku karijeru gradio je tamo još od 2010. do 2013. godine kada je vodio tamošnje prvoligaše Al-Faisaly i Al-Hilal. Ovaj put bogata ponuda nije sletjela s adrese tih dvaju klubova, već ga želi Al-Nassr, klub koji je prošle godine angažirao Cristiana Ronalda!

Al-Nassr ima i hrvatski štih, što je možebitni saudijski džoker iz rukava u ovoj priči. Bivši trener Hajduka Goran Vučević je sportski direktor, a aktualni trener je Dinko Jeličić. Koliko ima istine u tome, teško je procijeniti, no talijanski novinar tvrdi kako se situacija razvija i da je Al-Nassr ozbiljan u svojoj namjeri.

Klub je u nedavno završenoj sezoni završio na drugom mjestu, Cristiano Ronaldo nije uspio odvesti momčad do naslova pa čelnici žele dovesti poznato ime koje će posložiti momčad po svome i odvesti je do trofeja sljedeće sezone. Također, postao bi jedan od rijetkih koji je imao priliku trenirati jednog od najvećih nogometaša svih vremena. Novac nije problem pa je samo pitanje želi li Dalić napustiti klupu jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i zaputiti se u zemlju u kojoj bi napunio račune, ali bi bio daleko od ozbiljnog nogometa.

Inače, isti novinar tvrdi kako je Al-Nassr zainteresiran i za Marcela Brozovića pa tko zna, možda Broz i Dalić udruže snage na saudijskom tlu u borbi za trofeje.

– Ja sam trebao otići nakon Rusije. Nisam otišao, ostao sam. Nakon Katra, nakon Lige nacija. Kada nešto napraviš, najbolje se povući. Mene vuče motiv, mene vuče Hrvatska i meni nema ljepšega posla od ovoga koji ja tu radim – rekao je izbornik u razgovoru za Dnevnik Nove TV jasno dao do znanja svoju želju.

Zlatko Dalić stigao je na klupu ‘vatrenih’ kao vatrogasno rješenje 17. listopada 2017. godine. U to vrijeme atmosfera u reprezentaciji bila je narušena, upitan je bio plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a ključna utakmica protiv Ukrajine bila je pred vratima.

Taj dan pamtit ćemo kao trenutak koji je preporodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a Zlatko Dalić postao je najuspješniji hrvatski izbornik. Ne samo da se plasirao na SP u Rusiju, već nas je odveo do povijesnog srebra, a četiri godine kasnije do bronce na SP-u u Katru i potom srebra u Ligi nacija.

Njegovi uspjesi nisu promakli u europskom nogometu, Ajax ga je htio dovesti, a HNS je odgovorio tako što je s izbornikom u ožujku ove godine potpisao ugovor do 2026. godine. Kao jasan alarm svima da izbornik ne ide nigdje, no u međuvremenu je sletjela nova bogata ponuda iz Saudijske Arabije.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13 ° C
14.3 °
10.8 °
84 %
0kmh
0 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
23 °
Sub
25 °
Ned
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: