6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Izbornik Argentine: Ljudi, ovaj rezultat nije pravi odraz, pa ova Hrvatska ima čudesan vezni red

Modrić, Brozović, Kovačić igraju dugo zajedno, sjajno čuvaju loptu, prvih pola sata su kontrolirali igru, ali nakon penala i gola Messija, sve se okrenulo, rekao je Lionel Scaloni, izbornik Argentine

Pročitajte još:

Argentinska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva uvjerljivom 3:0 pobjedom nad Hrvatskom u polufinalu. Utakmicu je na konferenciji za medije prokomentirao argentinski izbornik Lionel Scaloni (44), inače najmlađi izbornik na SP-u u Kataru.

– Možda rezultat ne odražava pravo stanje na terenu, zaslužili smo pobijediti, ali nisam siguran da je to pravi rezultat. Hrvati su igrali odlično, kontrolirali su igru prvih pola sata, njihov vezni red igra dugo zajedno, jako ih je teško čuvati, markirati, imali su posjed lopte. Brozović, Kovačić i Modrić su među najboljim veznim redom na svijetu, njih nije nikako lako čuvati. Tako da nisam siguran da smo bili bolji za tri gola. Nakon penala smo okrenuli utakmicu. Ovo je povijesni trenutak.

Publika je s vama, bilo je 20.000 Argentinaca?

– Jako je teško to opisati riječima. Oduvijek sam sanjao o tome, kao Argentinac. Osjećao sam se neopisivo, slavimo pobjede na poseban način, zajedno s navijačima, s cijelom Argentinom. Kada smo izgubili od Arabije, navijači su bili uz nas, podržali su nas. I ta sinergija nas vodi dalje.

Kako biste opisali stil vaše igre?

Nije svaka utakmica ista. Imamo vlastiti stil igre. Kada imamo loptu, imamo igrače koji znaju što i kako. Ponekad protivnik uzme kontrolu, ali tada moramo reagirati, kao što je prvih pola sata imala Hrvatska. Naša izvedba? Uvijek može bolje, ali sam zadovoljan kako smo igrali protiv Hrvatske.

Imate odličan stručni stožer, koji je navodno najzaslužniji za čitanje hrvatske igre?

– Naravno, ali što da vam kažem? Mislite da Hrvatska nema odličan stožer? Pogledajte njihovu klupu, Mandžukić, Olić, Ćorluka, to su bivši igrači koji pomažu Daliću, sigurno su odlični. I sigurno su sve napravili kako bi nas izbacili. Kao što smo mi sve napravili da izbacimo njih.

Je li ovo najbolja utakmica otkad ste izbornik?

– Mislim da smo igrali dobro, ali važan je i kontekst, značaj utakmice, ovo je polufinale. Hrvatska nije lagan protivnik, trebalo je puno energije uložiti da bismo pobijedili Hrvatsku, to nije lagan protivnik, kao što to sad vama izgleda.

Izgleda kao da ostavljate srce na terenu, koliko je bitna taktika bez srca?

– Morate igrati sa srcem, inače nema ništa. Ako možete biti kreativni, još bolje. Nije samo taktika važna, treba se znati nositi u teškim situacijama, a za to nam je potrebno srce. Moja momčad svaku utakmicu ostavlja srce na terenu, tako je bilo i tako će biti.

“Messi je najbolji u povijesti”
Scalonija su pitali je li Messi najbolji igrač u povijesti. “Ponekad se čini da to kažemo zato što smo Argentinci, ali mislim da je Messi najbolji u povijesti. Ne sumnjam. On čini svakog suigrača boljim, budi nešto u njima, u ljudima. Sreća je i privilegija imati ga u ovom dresu”, odgovorio je.

Novinare je zanimalo i jesu li igrači umorni. “Ovakva pobjeda, i to prije finala, najbolji je odmor, najbolji lijek koji postoji. Uspjeli smo dati priliku svim napadačima, za mene je to bitno”, zaključio je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: