10.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Jesu li ove Modrićeve riječi od Livakovića napravile heroja reprezentacije?!

Pročitajte još:

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance. Pogodak za Hrvatsku u regularnom dijelu utakmice zabio je Ivan Perišić, a za Japance Daizen Maeda.

Hrvatski golman i službeno je proglašen igračem utakmice, a uz to je i ispisao povijest svjetskih prvenstava. Naime, Livaković se pridružio malom klubu golmana koji su obranili po tri penala u raspucavanju. Prije njega to su uspjeli samo Portugalac Ricardo i Danijel Subašić.

Ne bih ti to govorio da mi nije stalo, drag si mi dečko, zato ti govorim. Ali ja ne vidim tvoj napredak u reprezentaciji! Možda te pritisak smeta? Odaješ nesigurnost momčadi, bile su riječi kapetana hrvatske nogometne reprezentacija Luke Modrića (37) prema golmanu ‘vatrenih’ Dominiku Livakoviću (27) prije utakmice protiv Rusije za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

Tog 14. studenog je utakmicu na Poljudu s klupe odgledao Livaković dok je branio Ivo Grbić (26), a nisu to bili lagani trenuci za čuvara mreže Dinama i Hrvatske.

– Što ima veze ako pogriješiš, pa svi griješe, zašto ne bi ti smio? Ali moj je osjećaj da se ti bojiš pogriješiti – govorio mu je Luka prije spomenute utakmice.

Stavljala se reprezentativna ‘jedinica’ pod znak upitnika, ‘u utrku’ je došao i Ivica Ivušić (27) ali nakon nekog vremena je ‘Livi’ sve utvrdio. Govorilo se o tome da se Livaković možda boji pogreške, reakcije drugih igrača ili nečeg sličnog, ali već je prije Rusije odlučno odgovorio Luki.

– Ne bih došao do ovdje da se bojim pogreške – odgovorio mu je Livi.

– Tim gore! Ti si golmančina, znaš li to? – zaključio je kapetan prije zagrljaja.

A godinu dana nakon toga u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru posložila se najljepša priča. Livaković je pokazao što sve može, odveo Hrvatsku do četvrtfinala i ogleda protiv Brazila, a onda je dobio i poljubac u čelo od kapetana za sve što je napravio. Jer je golmančina.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.8 ° C
11.8 °
11.1 °
76 %
1.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: