10.4 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Juranović: Glavno je da nismo prosuli sva tri boda. Nećemo si stvarati pritisak, nemojte ni vi

Pročitajte još:

Vatreni su odigrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na svjetskom prvenstvu u Kataru. Protiv Maroka nisu uspjeli zabiti pogodak, ali ga nisu ni primili te su osvojili bod.

Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu u remiju Hrvatske i Maroka na startu Svjetskog prvenstva u Katru. Blijedi “vatreni” odigrali su samo 0-0.

– Bila je dobra utakmica s obje strane. U drugom poluvremenu izašli smo malo bolje, svježije, kontrolirali smo utakmicu. Imali smo šanse, nismo zabili. Ali, što je najbolje, bili smo dobri u defenzivi, nismo im dali previše i to je znak da idemo dalje – rekao je desni bek Celtica.

Koliki je problem igračima stvaralo sunce?

– Bilo je teško, ali svima je teško. Moramo se priviknuti i idemo dalje.

Gledate li na ovo kao na osvojen bod ili izgubljena dva?

I jedno i drugo, ali glavno da nismo prosuli sva tri. Ovo je Svjetsko prvenstvo, bodovi su tu da se skupljaju.

Dojam je da je Hrvatska imala krizu igre.

– Jednostavno, tako je išlo od početka do kraja. Analizirat ćemo to poslije i idemo po tri boda u idućoj utakmici. Marokanci su dobra i kvalitetna momčad.

Ovaj remi znači da do zadnjeg kola nećemo znati jesmo li prošli skupinu. Koliki pritisak osjećate?

– Nećemo si stavljati nikakav pritisak, nemojte ni vi. Imali smo šanse kao i Marokanci, nismo ih iskoristili. Izbornik će izvući sve što je potrebno. Moja igra? Uvijek može bolje – zaključio je Juranović.

Modrić: Šteta. Imamo još dvije utakmice
– Dosta teška utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme, zadnjih 15-ak minuta prvog dijela počeli smo igrati bolje. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, imali smo neke šanse, nismo uspjeli zabiti iz tih šansi. Šteta, sigurno bismo još bolji bili – rekao je kapetan Luka Modrić i dodao:

– Prvi bod je tu. Imamo još dvije utakmice. Htjeli smo otvoriti prvenstvo pobjedom. Tek je prva utakmica. Sigurno će nam sada biti lakše i još ćemo bolje igrati.

Vlašić: Osjećam list, napravit ćemo pretrage
– Bila je teška utakmica. Bilo je teško naći prostor za neku šansu. Idemo dalje, 0-0, što je tu je, nismo izgubili, to je bitno. Vidio sam kako Sosa ide, ubacio sam se na prvu stativu, pokušavao sam samo dodirnuti loptu, golman je obranio, žao mi je što to nije ušlo u gol. To je bila najbolja šansa na utakmici – rekao je nakon utakmice Nikola Vlašić i dodao:

– Malo osjećam list, napravit ćemo magnet, ultrazvuk i vidjeti kakvo je stanje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: