7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Juranović: Ovo je medalja za sve one koji mi nisu vjerovali

Iza Josipa Juranovića je fantastičan turnir, iako nije nastupio u utakmici za treće mjesto, kad je na njegovo mjesto na desnom boku uskočio Josip Stanišić i odigrao prve minute na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Pročitajte još:

– Ova je medalja za sve one koji mi nisu vjerovali, kojima sam bio trn u oku. Ima i Messi takvih, tako da se na obazirem na to. Želio bi se zahvaliti obitelji, prijateljima, obitelji moje zaručnice, koji su me uvijek bodrili kada je bilo teško i kada je bilo najbolje, poručio je Josip Juranović.

– Ovo je jedan od najljepših trenutka na svijetu, doživotno ću biti u hrvatskoj povijesti, ne znam kako bih opisao kako se osjećam. Kada igrate s igračima kakve ima Hrvatska možete se samo poboljšati, dodao je.

Legenda svjetskog i njemačkog nogometa Juergen Klinsmann je na jednom panelu u Dohi kazao da je Juranović jedno od otkrića SP-a.

– Hvala mu na tome, ali moja ekipa je zaslužna za to.

Osvrnuo se i na utakmicu za broncu.

– Dobro smo ih proučili, kada imate takve veznjake kao što su Modrić i Kovačić, jednostavno vam je sve lakše u životu. Uživam u ovom trenutku.

Znimljivo, Juranović je član Celtica koji je u subotu u nastavku škotskog prvenstva kao gost pobijedio Aberdeen sa 1-0.

– Vidio sam da smo pobijedili, sada smo devet bodova ispred Rangersa – dodao je sa smješkom.

U susretu za broncu umjesto ozlijeđenog Juranovića igrao je Josip Stanišić kojem su to bile prve minute na turniru u Katru.

– Bilo je napeto, znali smo da su umorni, ali i da imaju kvalitetu. Znali smo da ćemo pobijediti, ako damo sve od sebe – kazao je 22-godišnji branič münchenskog Bayerna.

– Bilo je dobro, nije lako ući u susret, ako se ne igra mjesec dana. Bilo mi je važno samo da pobijedimo, mogao sam zabiti i autogol, samo da pobijedimo – dodao je.

– Za mene je sve ovo neopisivo. Ne znam kako je drugima koji su već osvojili medalju, ali meni je ovo prva. Ovo sam samo sanjao.

Njemački prvak je na ovom SP-u imao 18 igrača, a Stanišić je prvi Bayernov igrač koji je osvojio medalju u Katru.

– Nadao sam se medalji, znao sam da imamo dobru ekipu. Bayern je imao puno igrača na turniru i bile su velike šanse da je netko osvoji. Drago mi je da sam je ja osvojio – kazao je Stanišić koji je rođen u Münchenu.

– Želio bih posvetiti medalju svima koji su bili uz mene, posebno obitelji, imali smo i teških dana – poručio je na kraju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: