15.9 C
Zagreb
Srijeda, 29 svibnja, 2024

HNS: Leko suspendiran na pet utakmica uz 2500 € kazne

Hajduk bi mogao biti bez trenera u utakmicama protiv Osijeka, Slaven Belupa, Rudeša, Varaždina i Istre, sve do reprezentativne stanke početkom rujna

Pročitajte još:

Trener Hajduka Ivan Leko (45) sramotno je izvrijeđao Darija Bela, suca utakmice Superkupa na Maksimiru 15. srpnja, u kojem je njegova momčad izgubila 1-0. Prije poluvremena je, nezadovoljan nedosuđenim kornerom za njegovu momčad, dobio dva žuta kartona. Sad je doznao i kaznu za taj prijestup, pet utakmica i 2500 eura, objavio je HNS.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluke o kaznama vezanim uz utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Glavni trener Hajduka, Ivan Leko, kažnjen je temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2.500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen.

HNK Hajduk kažnjen je s 3.000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

GNK Dinamo kažnjen je s 3.000 eura temeljem članka 66. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača.

Podsjetimo, Leko je na utakmici Superkupa isključen u prvoj minuti sučeva dodatka prvog poluvremena nakon što je vrijeđao glavnog suca Darija Bela, u čijem zapisniku stoji da mu se trener Hajduka obraćao grubim izrazima. “Smeće jedno, mišu mali, je**m te u usta, go*no ćelavo”, dobacivao je Leko sucu Belu uz agresivne gestikulacije.

Uoči drugog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru, odnosno otvorenja nove sezone SuperSport HNL-a, Leko je kazao da više neće ponoviti takvu scenu:

– Žao mi je, ja mogu reći da tu priču od mene nećete više vidjeti – poručio je Leko.

Standings provided by Sofascore
Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.9 ° C
16.6 °
14.8 °
85 %
1kmh
0 %
Sri
23 °
Čet
25 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: