14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Lovren: Brazilski ples nakon gola? Neka rade što hoće

Pročitajte još:

Brazil je po meni uvijek favorit za SP, ali ima i drugih ekipa. Mi smo fokusirani na našu igru i na naš uspjeh, rekao je u uvodu presice Mateo Kovačić. On je zajedno s Dejanom Lovrenom razgovarao uoči utakmice četvrtfinala SP-a protiv Brazila u petak u 16 sati.

Lovren je dobio pitanje je li se naljutio na pitanja o svojoj formi uoči Svjetskog prvenstva. “Nisam se naljutio na pitanje o svojoj formi. Mislim da sam shvatio to pitanje krivo. Zadovoljan sam s cijelom svojom ekipom. Sebi sam najveći kritičar. Ne mora mi nitko objašnjavati igram li loše ili dobro”, rekao je Lovren.

Što mislite o reprezentaciji Brazila?
“Brazil je po meni uvijek favorit za SP, ali ima i drugih ekipa. Mi smo fokusirani na našu igru i na naš uspjeh. Brazil je favorit, imaju fantastične igrače i definitivno jesu favoriti. Mi nemamo problema s time. Cijenimo svakoga i poštujemo svakoga i to ćemo dokazati na terenu”, rekao je Kovačić.

“Brazil je definitivno favorit. Oni imaju dvije ekipe koje u bilo kojem trenutku mogu promijeniti tijek utakmice. Favoriti su, ali nemamo problema s tim. Poštujemo svakoga, ali gledamo sebe i tako ćemo se i postaviti. Mi smo spremni na borbu”, rekao je Lovren.

U kakvom je stanju momčad nakon teške utakmice protiv Japana?
“Trkački smo dosta spremni, što se i vidjelo u prve četiri utakmice. Dajemo sve od sebe i tu je Broz da nam diže prosjek. Što se tiče lica, imao sam malu nezgodu u teretani. A što se tiče mojih prodora, nije to tako lako. Najrađe bih uzeo loptu i predriblao sve, ali to nije lako. Pogotovo protiv Japana. Naša ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo svime i mislim da možemo još bolje”, rekao je Kovačić.

2022 12 07t142742z 1104253076 up1eic714641o rtrmadp 3 soccer worldcup cro bra preview
Foto: SUHAIB SALEM

Lovren o svojim počecima i trenutnoj ulozi iskusnog igrača.

– Da, sada je to tako. Kad sam ja bio klinac, pratio sam korake Križanca, Šimunića i Kovača, ali i drugih. Gledao sam svaki njihov korak i upijao sve što su mi govorili. Možda su oni malo bili žustriji prema meni, ali pokušavam naravno pričati s Joškom koliko je moguće. Dajem mu savjete, a on sluša i upija i mislim da je on daleko ispred mene nego što sam ja bio u njegovim godinama. Ima takvu kvalitetu i pokazao je to ovdje. Nije niti čudo što se svi zanimaju za njega. Nadam se da će i on pričati za 15-ak godina da sam mu ja davao savjete.

Kovačić o driblinzima.

– Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija – objasnio je Kova.

Utakmica protiv Francuske kao vodilja
Kakve su nam šanse protiv Brazila?

– Utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila je dobra s naše strane. Bili smo dobri, pokazali samopouzdanje u posjedu, moramo to ponoviti i u petak. Ne smijemo se mučiti s posjedom i rani gol bi nam jako pomogao. Brazil je vrhunska ekipa, lako je reći da treba ponovit utakmicu, ali sigurno je smjer kako treba igrati – rekao je Kovačić.

Lovren je nakon toga govorio o svom izbivanju iz reprezentacije.

“Bio sam frustriran kada nisam mogao igrati. Volim biti tu i pomagati reprezentaciji. Bio je to dosta dug period o četiri mjeseca kada nisam igrao, ali uspio sm to savladati. Borio sam se sa sobom, psihički, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, bilo pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo”, rekao je i u nastavku govorio o komunikaciji s brazilskim igračima koje zna iz svog bivšeg kluba, Liverpoola:

“Čuo sam se svim Brazilcima osim s onima protiv kojih sad igramo. Poželjeli su mi sreću, to su dragi ljudi i moji prijatelji, nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Što se tiče plesa nakon gola, mogu raditi što god žele, tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali znam kako Brazilci ‘dišu’ i u tome ne vidim ništa negativno.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: