26.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Lovren se vraća u Dinamo: Još jedan povratak ‘vatrenog’?

U Maksimiru nakon Marka Roga žele još jednog bivšeg "vatrenog" koji bi osnažio krnju obranu nakon ozljeda Šutala i Perića. Lovrenov ugovor s Lyonom vrijedi od ljeta 2025.

Pročitajte još:

Dinamo je zainteresiran za povratak Dejana Lovrena (34) u Maksimir! Nakon dogovora s Markom Rogom, “modri” žele vratiti još jednog bivšeg reprezentativca do kraja prijelaznog roka u četvrtak u ponoć.

Hrvatski prvak traži stopera, igrača koji bi bio vođa uzdrmane i ozljedama desetkovane obrane, a smatra da je Lovren idealan za takvu ulogu.

Problem je plaća, kao što je bio i kod dolaska Ivana Perišića u Hajduk. Lovren u Lyonu, prema nekim izvorima, ima više od četiri milijuna eura godišnje i ugovor na još godinu i pol dana. To znači da bi se morao odreći nekoliko milijuna eura kako bi se vratio u Dinamo.

Postoje dvije opcije kako bi se ovaj posao realizirao ove zime. Prva je da Lovren stigne na posudbu, a Dinamo preuzme manji dio plaće. Druga je da Lovren i Lyon raskinu ugovor, francuski klub isplati hrvatskom braniču dio zagarantiranih milijuna, a onda on potpiše za Dinamo kao slobodan igrač.

Lovren je u Lyon stigao prije 13 mjeseci, ima ugovor do ljeta 2025. i to bi mogao predstavljati problem pri dogovoru. No, pokaže li igrač želju za povratkom kući, nije nemoguće da se vrati u klub u kojem je ponikao, odigrao 57 utakmica i napustio ga 2010., kad ga je Lyon kupio za devet milijuna eura.

Ionako zanimljiv troboj za naslov Lovrenovim povratkom dobio bi još jedan jaki začin. Ovu su se zimu u HNL vratili Ivan Perišić i Nikola Kalinić, u Dinamo Marko Rog, a u Rijeku Mirko Marić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
26.6 ° C
26.9 °
24.3 °
34 %
3.6kmh
0 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: