12.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Luka Modrić i Dalić najavljuju utakmicu s Marokom: Odmah potpisujem mirovinu ako osvojimo SP!

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu igra susret prvog kola skupine F na Svjetskom prvenstvu u Katru protiv Maroka. Susret počinje u 11 sati, a igrat će se na stadionu Al Bayt u Al Khoru.

Momčad Zlatka Dalića je prema kladionicama blagi favorit u tom susretu, a utakmicu na HNS-ovoj konferenciji za medije najavljuju Zlatko Dalić i Luka Modrić

Dalić – Iskoristili smo ovo kratko vrijeme da se priviknemo na vrijeme, klimu i uvjete koji nas čekaju. Jako sam zadovoljan, dečki su maksimalno odradili svoj posao, spremni su za utakmiocu. Imao sam dileme oko sastava, ali odabrao sam za sutra ono najkvalitetnije što se tiče brzine, agilnosti, energije i iskustva. Ekipa će biti na nivou. Livaja se oporavio, uključio se u trening – rekao je izbornik Zlatko Dalić, a Modrić dodao:

– Osjećam se jako dobro, postoji pozitivna trema i iščekivanje. Sretan sam što sam opet tu na SP-u po četvrti put, uzbuđen predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Mislim da smo jako dobro radili ovih pet dana otkako smo tu. Trenirali smo ujutro da se priviknemo na vrijeme u koje igramo. Spremni smo i željni, jedva čekamo utakmicu.

Cristiano Ronaldo rekao je da će se umiroviti ako osvoje SP, hoćeš li i ti?

– Daj Bože da se to dogodi i da osvojimo SP. Hoću li se odmah umiroviti, ne znam. Ako je to potrebno za osvajanje, potpisujem odmah da se i ja umirovim ha-ha. Što se tiče poruke za navijače, dat ćemo maksimum, kao i uvijek kad obučemo ovaj dres, pokušat ćemo napraviti sve da budu ponosni i zadovoljni s našim igrama, dat ćemo maksimum da predstavljamo Hrvatsku na najbolji mogući način i da nam budu podrška, kao što su uvijek i bili.

Koliko znate u Maroku?
Dalić: Napravili smo analizu i jako dobro ih poznajemo. To je sjajna reprezentacija s izvrsnim pojedincima na svim pozicijama. Ziyech, Mazraoui, Hakimi… Ne bih komentirao odlazak Vahida Halilhodžića koji je napravio sjajnu reprezentaciju. Oni će biti jako motivirani i mi očekujemo velikog i teškog protivnika.

Modrić: Jako dobra momčad s puno fenomenalnih igrača u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe prema kojoj imamo jako veliki respekt. Morat ćemo biti na najboljem mogućem nivou da izvučemo dobar rezultat.

Kad biste usporedili 2018. i 2022. u kakvom ste fizičkom stanju?
Modrić: Ne volim uspoređivati te godine. Ja sam u jako dobrom fizičkom stanju što sam pokazao i u klubu i u reprezentaciji. Osjećam se dobro, spreman sam i zdrav, što je najvažnije. Nema smisla uspoređivati ovo danas i ono što je bilo.

Kako se osjećate?
Modrić: Osjećam se jako dobro. Naravno da postoji ta pozitivna trema, ali sretan sam što sam četvrti put na Svjetskom prvenstvu i što ću predvoditi Hrvatsku. Jako dobro smo radili ovih pet dana od kad smo tu. Trenirali smo ujutro da se priviknemo na vrijeme u kojemu ćemo igrati, a ekipa diše super.

Jeste li zadovoljni radom momčadi i možete li nam otkriti tko će igrati protiv Maroka u napadu, desnom krilu i na stoperskim pozicijama?
Dalić: Iskoristili smo ovo vrijeme da se adaptiramo na uvjete koji nas čekaju. Potpuno sam zadovoljan onime što smo odradili, dečki su maksimalno radili. To je najvažnije. Govorili smo da imamo nekih dilema, odabrali smo najkvalitetnije što imamo u smislu energije, agilnosti i brzine tako da će momčad sigurno biti na nivou. Livaja se oporavio, nemamo nikakvih problema.

Imamo puno iskustva u ekipi, puno mladosti i taj miks je dobar. Utakmica je jako izazovna i trebat će nam pameti, iskustva i energije. Neću kvariti običaj pa neću govoriti o sastavu. Vjerujem da smo dobro izabrali.

Uvodna riječ
Modrić: Nisam donio nikakvu odluku o ostanku u Real Madridu. Na umu mi je samo Svjetsko prvenstvo i reprezentacija, a do kud ćemo stići ćemo vidjeti. Vjerujemo u naše mogućnosti, moramo biti skupa kao u zadnjim utakmicama i ako ćemo tako igrati možemo očekivati puno pozitivnih stvari. Čeka nas teška utakmica.

Dalić: Danas smo vidjeli da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, Tunis odigrao neodlučeno s Danskom i nema lakih utakmica. Očekujemo tešku utakmicu, cijenimo ih i respektiramo. Svi dobro igraju, svi su se dobro pripremili i iznenađenja su moguća. Mi ćemo ući maksimalno motivirani, uz veliki respekt prema protivniku

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: