7.6 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Luka Modrić uskoro napušta reprezentaciju?! Vjerojatno je SP u Kataru moje zadnje natjecanje

Pročitajte još:

Reprezentacija je za mene nešto jako posebno, nema većeg gušta od toga nego igrati za svoju državu. Moj će oproštaj biti nevjerojatno težak, prenosi ESPN riječi Luke Modrića (37)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (37), u dokumentarnom serijalu “Kapetani”, koji su radili Netflix i FIFA+ kanal, najavio je nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i otkrio informaciju koja se već dugo dovodi pod znak upitnika. Naravno, to se tiče oproštaja od reprezentacije.

“Svjestan sam da sam u nekim godinama i da je ovo Svjetsko prvenstvo vjerojatno moje posljednje natjecanje s hrvatskom reprezentacijom“, poručio je Modrić. Njegovu izjavu sad prenose svi…

“Svjestan sam da je kraj moje karijere sve bliže i SP u Kataru vjerojatno će biti moje zadnje natjecanje za Hrvatsku. Ljudi me često pitaju zašto i dalje igram za reprezentaciju umjesto da se fokusiram na klub. Reprezentacija je za mene nešto jako posebno, nema većeg gušta od toga nego igrati za svoju državu. Moj će oproštaj biti nevjerojatno težak”, prenosi Luku ugledni američki ESPN.

Nije poznato hoće li Modrić, koji ima 37 godina, otići odmah nakon turnira u Kataru. To će vjerojatno ovisiti o rezultatu, ali i dalje postoji solidna mogućnost da odigra završnicu Lige nacija, a možda i dio kvalifikacija za Euro 2024. No, ovo je ipak šok, očekivani… Dan kad Luka Modrić više neće nositi dres Hrvatske dogodit će se vrlo skoro, koliko god mi to ne bi htjeli…

Dosad bio pozivan 7 velikih puta
Modrić je dosad bio pozvan na sedam velikih turnira. Svoj prvi poziv, tada kao igrač koji se tek treba dokazati, dobio je od Cice Kranjčara za Svjetsko prvenstvo 2006. godine koje se igralo u Njemačkoj.

Nakon toga je kao neizostavan član prve ekipe vodio Hrvatsku na Eurima 2008., 2012. i 2016. godine te na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a Mundijal 2010. ostao je jedini veliki turnir na koji se nije plasirao.

Kruna mu je bila 2018.
Naravno, krunu karijere doživio je u Rusiji 2018. godine. Odveo je Hrvatsku do svjetskog srebra, a taj pothvat pomogao mu je da osvoji Zlatnu loptu za tu kalendarsku godinu, što mu je najveće individualno priznanje u karijeri.

Luka Modrić ima 154 nastupa za Hrvatsku, po čemu je apsolutni rekorder. Zabio je i 23 gola, što mu je dovoljno za peto mjesto na listi, iza Davora Šukera, Ivana Perišića, Marija Mandžukića i Eduarda da Silve. Nedavno je potpisao ugovor s Realom, koji mu traje do ljeta 2023. godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
umjerena kiša
4.8 ° C
4.9 °
2.5 °
88 %
3.1kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
10 °
Čet
14 °
Pet
14 °
Sub
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: