10.3 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Maroko se žalio Fifi na suđenje, ona postavila suca iz arapskog svijeta za utakmicu s Hrvatskom

Povijesni je ovo Mundijal u svakom smislu, i za Afrikance koji su prvi put među najbolje četiri selekcije, a i za Katarce koji imaju suca u utakmici za medalju

Pročitajte još:

Nije lako meksičkom sucu Césaru Ramosu. Nakon što je odsudio utakmicu polufinala između Maroka i Francuske tako da će se poslije nje još neko vrijeme vući repovi, postao je najomraženija osoba u Maroku.

Tamošnji nogometni Savez napravio je ono što je u njegovoj moći te uputio službenu žalbu zbog suđenja tvrdeći kako su oštećeni za čak dva kaznena udarca koja nisu svirana njima u korist, dok su vatreni marokanski navijači okupirali profile na društvenim mrežama meksičkog suca.

Suočen sa silnim uvredljivim porukama, César Ramos im je odgovorio preko svog Instagram profila i dao bizaran prijedlog, vjerojatno i sam jako dobro svjestan kako od toga neće biti ništa. Konkretno, poručio im je da Fifi “podnesu kolektivni prigovor” kako bi se polufinale moglo ponoviti.

“Moji prijatelji, dragi marokanski narodu. Molim vas, budite strpljivi. Ako niste zadovoljni utakmicom, možete uložiti kolektivni prigovor putem Fifine stranice i utakmica se može ponoviti,” napisao je Ramos u očajničkom pokušaju da se “opere” od svog očajnog suđenja.

– Svugdje drugdje na terenu to je faul, zašto to nije penal? Tu nema spora. Definitivno ne zaslužuje odbiti žuti karton – rekao je Rio Ferdinand, bivši engleski reprezentativac, gostujući u studiju BBC-a.

Dan poslije, slučajno ili namjerno, Fifin šef sudaca Pierluigi Collina delegirao je u utakmici za broncu Katarca Adbulrahmana Al-Jassima (35) koji je dosad sudio samo utakmicu prvog kola grupne faze između SAD-a i Walesa (1-1). Između te dvije utakmice proći će čak 26 dana.

Arapski svijet snažno je stao uz Maroko kao jedinog afričkog predstavnika u povijesti među četiri najbolje momčadi Mundijala, a sad će imati i svog arbitra u završnici, čovjeka koji nikad nije bio na tako velikoj pozornici.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
10.3 ° C
10.8 °
6 °
66 %
6.2kmh
40 %
Uto
10 °
Sri
7 °
Čet
12 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: