5.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Mateo Kovačić: Ma neće Luka Modrić još u mirovinu, bar još jedan Euro i vjerujem Mundijal

‘Najbitnije je da smo pokazali karakter i odigrali dobru utakmicu‘, poručio je Mateo Kovačić

Pročitajte još:

Vatreni su uspješno riješili drugu prepreku na putu ka Euru 2024. godine. Dvostruki strijelac Mateo Kovačić srušio je Tursku i postavio konačnih 2:0, čime je Hrvatska stigla do prve pobjede u D grupi kvalifikacija. Evo što je naš jedini strijelac na gostovanju u Bursi rekao nakon slavlja.

– Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i držali ju pod kontrolom.. Par izgubljenih lopti s početka ogleda ne smiju nam se događati, ali odigrali smo pravu utakmicu. Kako to obično znamo, vratili smo se nakon lošeg rezultata, ovo je veliki rezultat.

Pohvlio je i Dominika Livakovića, koji se isticao u više navrata, posebice početkom utakmice.

– Livi nas je vadio u dvije, tri situacije, sve su to stvorili nakon naših pogrešaka kojih je bilo previše. No, najbitnija je pobjeda, tri boda, možemo biti zadovoljni ovim ciklusom.

Kovačić je protiv Walesa promašio zicer, ali ovaj put se odužio s dva gola.

– Danas je ušlo, ali najbitnije je da smo odigrali dobro, pokazali karakter i s pobjedom idemo kući.

Kova je bio najbolji igrač utakmice. Osim što je zabio dva gola, svugdje ga je bilo po terenu, u napadu i obrani, u tranziciji i destrukciji. Bila je to jedna od njegovih najzrelijih utakmica za reprezentaciju.

– Ne znam, odmah takva pitanja čim zabijem dva gola ha-ha. Odigrali smo kolektivno jako dobro, zabio sam dva gola, ali najbitnija je pobjeda.

Luki Modriću je 37 godina, reprezentacija će uskoro ostati bez njega, ali budućnost je u sigurnim rukama. Njega bi trebao naslijediti upravo briljantni Kova koji polako pokazuje liderske osobine na terenu.

– Ma ima Luka još za igrati, pogotovo kada vidite kako je odigrao danas, kao mladić, kako izgleda. Pa nadam se da će igrati još jedno Euro i još jedno SP ako Bog da – kazao je Mateo Kovačić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
90 %
0.5kmh
75 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: