8 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Mbappeova faca na dočeku Francuskoj je hit

Pročitajte još:

Zavjesa sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru spustila se prije dva dana, no strasti se još nisu smirile.

Mnogi smatraju da smo svjedočili jednom od najuzbudljivijih finala u povijesti nogometa, iako sve do 80. minute nije bilo naznaka da će doista biti tako.

Argentinci su suvereno vodili s 2:0, Francuzi su samo stajali na terenu, a onda je na scenu stupio nevjerojatni Kylian Mbappe koji je u dvije minute uspio postići dva pogotka za “Trikolore”.

U produžetku je to još jednom uspio, pa je nakon pogotka Messija ponovno poravnao na 3:3 i utakmica je otišla u rulet penala.

Precizan s bijele točke bio je i Mbappé, ali ni to nije bilo dovoljno da “trikolori” savladaju Argentinu.

Ništa mu ne znači što je u finalu zabio sva tri gola Francuske ni što je s osam golova najbolji strijelac SP-a. Želio si je za 24. rođendan, koji slavi danas, u Kataru pokloniti obranu svjetskog naslova, do kojeg je Francusku vodio prije četiri godine u Rusiji.

Francuzi su rekli da ne žele na doček, ali onda je došlo do velike promjene
Nakon bolnog i razočaravajućeg poraza na penale u finalu SP-a od Argentine, nogometaši Francuske su u prvi trenutak odbili bilo kakav doček, koji je u slučaju obrane titule bio planiran na Elizejskim poljanama. Nakon razočaranja nije im bilo ni do kakvog slavlja, nego su samo željeli otići kućama.

No plan se promijenio, a igrači su ipak u Parizu na Place de la Concordeu dobili veličanstven doček s nekoliko desetaka tisuća navijača koji su im zahvalili na srebru. Izbornik Didier Deschamps je objasnio zbog čega je došlo do preokreta.

“Naša je dužnost da zahvalimo svim Francuzima koji su nas podržali i dali puno snage tijekom SP-a. Podijelili smo fantastične emocije čak i ako je posljednje poglavlje okrutno i boli. Ali ne smijemo zaboraviti sve što je ova grupa napravila, iako je imala dosta poteškoća prije i tijekom SP-a. Nije uvijek lako igračima, doživjeli su fantastične emocije tijekom ovog natjecanja. Za nas i igrače je veoma važno da pozdravimo ovu publiku”, rekao je Deschamps.

Griezmann je sjajno animirao desetke tisuća navijača…

Navijači su oduševljeno pozdravili igrače, koji su bili radosni zbog dočeka. Publiku je s balkona palače sjajno animirao Antoine Griezmann, koji je isto pokušavao napraviti i Kylianu Mbappeu. Međutim, to nikako nije uspijevao. Usprkos tome što je pred njim bilo razdragano mnoštvo i što je za nekoliko sati slavio rođendan, Mbappeu nije bilo ni do kakvog slavlja.

… ali nikako nije mogao jednog suigrača
Nije niti pokušavao sakriti da je neutješan i izgubljen. Dok su se svi oko njega smijali, pjevali i pljeskali, on je tužno buljio u prazno, a slike njegovog tupog pogleda usred slavlja postale su viralne.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
6.6 ° C
7.2 °
4.9 °
92 %
2.1kmh
100 %
Uto
7 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: