6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Messijev posljednji ples: Finale će mi biti zadnji nastup na SP-u

Sve rekord za rekordom...

Pročitajte još:

Nogometaši Argentine uspjeli su svladati Hrvatsku 3:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva i tako zakazati još jedno, svoje šesto finale u povijesti Svjetskog prvenstva.

Za ovaj uspjeh zaslužan je Lionel Messi, čovjek koji je postigao prvi gol na utakmici, dok je za treći asistirao i tako zapečatio sudbinu Hrvata na ovom prvenstvu u Kataru.

Leo Messi će po drugi put u karijeri imati priliku boriti se za “Božicu”, najprestižniji trofej u svijetu nogometa, gdje će se upoznati sa suparnikom, no ovaj nogometaš uspio je srušiti i nekoliko rekorda nakon utakmice s Vatrenima.

U nedjelju u 16 sati Messi će se boriti za naslov svjetskog prvaka. I kako je sam potvrdio, bit će mu to posljednja utakmica na Mundijalima. A ako osvoji, vrlo moguće, i posljednja u reprezentativnoj karijeri. Bio bi to oproštaj kao iz sna.

lionel messi

– Ponosan sam što mogu završiti svoj put na Svjetskom prvenstvu igrajući ovo finale. Ono što doživljavam je uzbudljivo. Sigurno će nedjelja biti moja posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu. Proći će mnogo godina do sljedećeg (2026.) i mislim da neću uspjeti. Stoga se nadam da ću završiti na najbolji način – rekao je Messi nakon pobjede protiv Hrvatske (3-0).

Izludio nas je. Zabio je gol i asistirao, proigravao suigrače, stvarao nam probleme kada god je primio loptu. Nismo imali rješenja za genijalca iz Rosarija koji u nedjelju ima priliku stati uz bok Maradoni i otići među besmrtne. Jedino što mu fali u karijeri.

Messi je prošao Gvardiola kao starog konja
Foto: Reuters

Svjetla reflektora bila su uprta u Messija i Argentinu odmah po dolasku na SP. Bili su pod velikim pritiskom i Saudijska Arabija je to iskoristila. Slavila je senzacionalno 2-1 u prvom kolu. Argentincima je to i jedini poraz na ovome prvenstvu.

– Prva utakmica je bila jako težak udarac za nas, jer smo dolazili iz 36 utakmica bez poraza i ovako krenuti na Svjetsko prvenstvo, sa suparnikom za kojeg smo mislili da ga možemo dobiti, bio je jako težak test za nas i momčad. No, pokazali smo koliko smo jaki kao kolektiv. Nama je svaka utakmica bila kao finale. Bilo je jako teško, ali uspjeli smo. Rastemo kao momčad, bili smo uvjereni da ćemo doći do finala, a nadamo se da ćemo i tamo igrati kao do sada.

U nedjelju ćemo tako gledati posljednji ples jednog od najvećih ikada. Prije osam godina je s centra igrališta otišao s peharom najboljeg igrača prvenstva, no po odlasku s terena, nije mogao maknuti pogled s trofeja svjetskog prvaka. Tako malo je falilo. Sad je dobio posljednju priliku. Cijela Argentina sanja da to ovaj put bude ‘zlatna božica’ pod njegovom rukom. I sanja, od 1986. godine i božanstvenog Maradone. A baš je Leo bio predodređen da trofej vrati u domovinu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
92 %
1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: