20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Mislav Oršić ima novi klub: Oršić sve dogovorio s Bjeličinim Trabzonsporom

Hrvatski nogometaš Mislav Oršić nakon šest mjeseci odlazi iz engleskog Southamptona.

Pročitajte još:

Mislav Oršić je na korak od potpisa za turski Trabzonspor.

Jučer su turski mediji plasirali kako je njihov velikan dogovorio sve osobne uvjete s hrvatskim nogometašem, a preostalo je tek da pronađu zajednički jezik sa Southamptonom i dogovore visinu odštete.

Mislav Oršić napravio je u siječnju “krivi potez”, iz Dinama se zaputio u Southampton gdje nikada nije dobio pravu priliku. U šest mjeseci skupio je samo pet nastupa, odigrao jednu utakmicu (šest minuta protiv Aston Ville) u Premier ligi, te po dvije u FA kupu i Liga kupu. Tamo su ga vodila dva “čuvena nogometna stručnjaka” Nathan Jones i Ruben Selles koji mu nisu vjerovali, pa su odveli Southampton u drugoligaško društvo.

Bivši igrač Dinama sada se će se brzo vratiti pod pasku ozbiljnog trenera (Nenada Bjelice), trenera koji ga je podigao na jednu novu razinu, pod kojim je rušio europske velikane, ali i stigao do hrvatske nogometne reprezentacije. Dapače, Oršić je posljednjih godina bio važan član “vatrenih”, na Svjetskom prvenstvu u Katru je asistirao protiv Brazila, pa zabio s bijele točke, a onda i pogodio za broncu protiv Maroka.

Trabzonspor je prošlu sezonu završio na 6. mjestu, ambicije kluba u novoj su sezoni, bez obzira na rezanje budžeta, puno veće. Turski velikan još je prije dolaska Nenada Bjelice dogovorio transfer grčkog veznjaka Dimitriosa Kourbelisa (besplatno iz Panathinaikosa), dok će Mislav Oršić biti prvo pojačanje Trabzonspora po želji Nenada Bjelice. Hrvatski strateg je napravio odličan potez, prilično jeftino pronašao igrača koji će mu osigurati 15-20 golova po sezoni. U to ne treba sumnjati.

Mislav Oršić trebao bi se vrlo brzo priključiti Trabzonsporu koji 3. srpnja stiže na pripreme u Sloveniju, u Brdo kraj Kranja. Zanimljivo, Trabzonspor će biti smješten u istom hotelu kao i Dinamo, pa će se Oršić vrlo brzo opet družiti sa svojim bivšim suigračima, pa i velikim prijateljima poput Dokminika Livakovića, Brune Petkovića, Danijela Zagorca, Dine Perića…

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
23.8 ° C
23.8 °
22.1 °
38 %
2.1kmh
0 %
Pon
21 °
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: