9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Napoli ima ‘novog’ Maradonu koji ih vodi k naslovu nakon 33 godine: ‘Gol dostojan najvećeg ikad’

U istu rečenicu mogu samo po tomu što se Gruzijac bavi istim sportom i igra sada u istom klubu

Pročitajte još:

Dok deseci tisuća ljudi u Tbilisiju prosvjeduju protiv nakana gruzijske vlade u uvođenju pojma “stranih agenata” za sve koji primaju novac iz inozemstva, jedan Gruzijac puni tribine, ali i ulice Napulja. Ne zbog agenture (iako dakako stranac jest), već poradi umijeća baratanja nogometnom loptom.

Dečko se zove Kviča Kvaratškelija, igra u Napoliju i ide ga dosta dobro ove sezone. Ovo je krilo dosad postiglo 13 prvenstvenih golova, te još asistiralo za 15. Posljednji pogodak koji je postigao dao je Atalanti, završilo je 2:0. Taj gol je bacio u trans trenera Napolija, Luciana Spallettija. U biti, nije ga samo bacio, već ga je solidno i “prebacilo”.

– Bio je to gol dostojan Maradone, a to nije nešto što olako govorim! Ima tu sposobnost zavrnuti loptu unutra i zatim brzo izvesti udarac. Kad vas pogleda u oči i krene u dribling jedan na jedan, postaje razoran. Ovaj put možemo se pozvati na ime najvećeg kojeg je svijet ikada vidio – rekao je Spaletti nakon utakmice na konferenciji za novinare i ostao živ.

Napoli nije osvojio naslov prvaka Italije od 1990. godine i Diega Maradone, čiji su “duhovi” uvijek prisutni na jugu Italije, stoga ne čudi da je dobio nadimak “Kvaradona”, jer mu se i prezime teško izgovara.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: