12.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Izbacili smo i Japance! ‘Vatreni’ u četvrtfinalu SP-a u Katru

Pročitajte još:

Nakon 16 godina Hrvatska opet igra protiv Japana. Ulog je četvrtfinale Svjetskog prvenstva u kojem Japanci nikad nisu igrali. Dalić je napravio dvije izmjene u početnom sastavu

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj. Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru. Bravo Livakoviću, bravo dečki, najbolji ste!

ČETVRTA SERIJA
Livakoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Treća obrana Livakovića. Sada je skinuo i Yoshidi, pa će Pašalić pucati za četvrtfinale SP-a.

I pogodio jeeeeeeeeeeee. Mario Pašalić zabio za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

TREĆA SERIJA
Može li Livaković obraniti i Asanu? Ne možee. Šteta, nema veze.

Za nas će pucati Livaja. Idemo, Marko. Neeeeeeeeeee. Nonšalantno je pucao Livaja i promašio. Japanci su smanjili zaostatak.

DRUGA SERIJA
Mitoma će biti drugi izvođač za Japan!

Liviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Nova obrana Livakovića. Nevjerojatnooooooooooooo.

Brozović sigurannnnnnnnnnn.

PRVA SERIJA
Japanci pucaju prvi, Minamino protiv Livakovića.

Livakoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Obranio je hrvatski golman prvi penal.

Vlašiiiiiiiiiiiić. Nikola zabija s druge strane. U vodstvu smo!

PENALI
Stotinu i dvadeset minuta utakmice je iza nas. Penali će odlučivati pobjednika! Sretno, Livi, sretno izvođači!

120′
Majeeeeeeeeeeeeeeeeer. Jaooooooooooo, desnom nogom je pucao sada Lovro. Šteta…

116′
Žuti karton za Barišića. Bolje to nego kontra, definitivno.

115′
Dobro je. I ovo smo preživjeli. Nekako kao da se samo čekaju penali… Nitko ne želi preuzeti prevelik rizik.

106′
Zadnje zamjene napravio je hrvatski izbornik. Livaja i Oršić ulaze, a izlaze Perišić i Budimir, koji je u igru ušao u 62. minuti!?

Prvi produžetak gotov, kratki predah i utakmica se nastavlja…

105′
Uh, teško smo sada živjeli! Livaković obranio snažan udarac Mitome nakon čega su Japanci još imali nekoliko prilika iz odbijanaca. Moramo izdržati.

102′
Utakmica je razbijena, nema tu kvalitetnih ideja i prilika. Treba ostati koncentriran.

98′
Mijenja Dalić. Modrić i Kovačić izlaze iz igre, a ulaze Majer i Vlašić. Ne može kapetan više, moraju povući mlade snage.

94′
Ostao je ležati Pašalić nakon sudara u skoku s jednim od Japanaca, no čini se da će sve biti u redu.

91′
Krenuli su produžeci. Još jednom, sretno, ‘vatreni’!

PRODUŽECI
Idemo u produžetke! Podsjetimo, u Rusiji smo do finala došli nakon što smo svaku utamicu igrali produžetke, pa ako tako treba biti, neka bude! Rusima smo zabili u 101. minuti (Vida), a Englezima u 109. minuti (Mandžukić).

90′
Četiri minute nadoknade.

90′
Mateo Kovačić vlasnik je prvog žutog kartona na utakmici. Modriću i Lovrenu, podsjetimo, prijeti neigranje četvrtfinala ako danas ‘požute’.

87′
Perišić na Pašalića, ali ništa. Moglo je ovo biti jako, jako opasno…

86′ – Mariooo Pašalić visoko, ali pored gola.

78′ – Kakva bitka, kakva drama, trganje živaca ljudi dragi. Apaurini na najjače, koja piva, ma ni to ne bi pomoglo….

76′ – Perišić je tražio udarac svojom opasnom ljevicom, ali Tomiyasu je blokirao njegov udarac. Korner za naše. Idemo…

74′ – Pašalić pokušava glavom, ali nema ništa od toga.

72′ – Korner za Hrvatsku. Još malo komunikacije na liniji Gvardiol – Dalić. Doan radi probleme u zadnjoj liniji naših, pa da obrati pozornost na osmicu Japana.

68′ – Krama ide van, Pašalić ulazi unutra.

63′ – KAKAV UDARAC LUKE MODRIĆA…. JAO, pustio je preko kopačke loptu i odapeo bombu s nekih 25 metara. To da je ušlo, bio bi gol turnira. Gonda je to briljantno skinuo.

55′ – GOOOL – Ivaaaan Peeeeriššššićććć – sine hrvatski, spasitelju naš – Lovren je ubacio, Ivan s maestralnom realizacijom. Veliki osmjeh na njegovom licu. Kakva akcija, kakva realizacija čudesnog Ivana Perišića… E,, to si bila dva briljantna poteza. Dejan Lovren je sjajnom loptom pronašao Perišića koji glavom zakucava loptu u daljnji kut za ludnicu na stadionu.

52′ – Je li ovo bio penal? Pao je Petković, Barišić je sjajno ubacio. Protestiraju naši, ali nema penala. Nema ni govore o penalu…

46′ – Odmah udarac Japanaca, Tomiyasu je pucao s nekih 20 metara daleko iznad gola.

46- Počinje nastavak. Japanci kreću prvi. Idemo preokrenuti!

Kraj prvog poluvremena! Nije dobro, gubimo od Japana, a još više boli činjenica da je to zasluženo jer su ‘vatreni’ pali pretkraj prvog poluvremena i Japanci su to iskoristili. Naravno, ništa još nije gotovo, pred nama je još 45 minuta. Hrvatska je u prošlosti pokazala da se može izvući iz teških situacija, nadajmo se da će se i sada.

44′
I evo ga, Japanci su zabili, točnije Maeda. Trajala je kratko VAR provjera, ali pogodak je priznat.

41′
Najveća prilika za Japance na današnjoj utakmici. Sjajno su iskombinirali sada Japanci, a spasio nas je samo loš udarac Kamade. Japanci i dalje bolji…

38′
Sada smo definitivno u fazi utakmice u kojoj Japanci dominiraju. Je li plan izbornika prepustiti malo loptu protivniku i onda eventualno iskoristiti neku grešku, tek ćemo saznati… No, ovo nije ono što navijači Hrvatske žele gledati. To je sigurno.

29′
Gol u japanskoj mreži visi u zraku. Dobro igramo, vidi se da smo bolji. Moramo to i ‘inkasirati’…

28′ – Pritisak Vatrenih, pljesak Dalića. Barišić je ubacio s lijeve strane Perišiću na glavu, ali nije ju dobro zahvatio. Odmah je lopta došla do Juranovića koji je ubacio, pa opet Perija s lijeve strane ubacio tu istu loptu, da bi na kraju sve završilo ubačajem Luke za Perišića opet, ali brane se Japanci. Mini pritisak Hrvata, prvi u utakmici. Samo igraj Hrvatska!

26′ – Nevjerojatna lopta Joška Gvardiola s nekih 20 metara pred golom Hrvatske, duga lopta, navođena, poput projektila gurnula je Brunu Petkovića iz ničćega u šansu, ali Bruno se spetljao. Šteta, ali Gvardiolovog poteza krije se prava magija. Zas sad je naša napadačka trojka malo prestatična.

24′ – Joško Gvardiol nebu pod oblake. Ali, leti Gvardiol na ovom turniru, samo neka leti.

17′ -Borna Barišić je malo nesiguran u prvih 17 minuta, ali vjerujemo mi u Bornu, on je igračina i odigrat će kako zna, vjerujemo u to.

15′ – Joško Gvardiol je Maradona za Japance, uz dužno poštovanje Samurajima koji su oduševili, ali Gvardiol je za njih Maradona.

11′ – Zaigrali smo bolje.

8′ – KAKVA PRILIKA: Ivan Perišić pratio je Tomiyasuja, došao mu s leđa, uzeo loptu i sletio se u peterac, te pucao, a nakon toga Kramarić je u gužvi izgurao sve igrače, ali lopta je u rukama japanskog golmana. Kakva šteta, Krama sugerira Periji da je imao boljih rješenja.

7′ – Japanci u pvih prvih 7 minuta imaju blagu inicijativu. Dalić tjera Perišića prema naprijed i njega i Kramarića kad je lopta na našem petercu.

3′ – Ponovno je to opasno po naš gol. Igrač 183 cm Taniguchi tukao je glavom pored gola i bio najviši u skoku pored Lovrena i društva. Morat će naši biti oprezni u šesnaestercu.

2′ – Jedna ubačena lopta iz slobodnog udarca, prolazi lopta pored naše obrane ali u gol aut.

1’ – Počela je utakmica. Sretno Vatreni, svi dišemo za vas! Hrvatska kreće prva s centra. Odmah kreću u kombinaciju s visokim loptama, evo šansa, ali ubačaj čiste Japanci. Ajmo odmah stisnuti Japance.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: