13.7 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Ovaj frapantan podatak pokazuje da Vatreni večeras igraju protiv povijesti koja nije na našoj strani

Očajnim igrama i rezultatima u listopadu, porazima od Turske i Walesa, Hrvatska si je komotnu situaciju i status u kvalifikacijama pretvorila u tešku, kompliciranu, ali i zanimljivu u samoj završnici u studenom, a posebno što se tiče rasporeda mjesta u jakosnim skupinama za ždrijeb EP-a.

Pročitajte još:

U subotu su Hrvatskoj puno pomogli Wales, koji je odigrao tek neodlučeno s Armenijom (1:1), te pobjeda brončanih sa SP-a kod Latvije (2:0), nakon čega večeras od 20:45 protiv Armenije na Maksimiru u zadnjem kolu sama odlučuje o sebi.

Spomenutim subotnjim remijem Armenija je ostala bez šanse za prolazak na EP, ali teoretski je moguće da Hrvatsku pošalje u dodatne kvalifikacije tako da pobijedi na Maksimiru, a u isto vrijeme da Wales na svom terenu pobijedi Tursku.

No, očekuje se pobjeda Hrvatske i odlazak na sedmo veliko natjecanje zaredom.

U ponedjeljak su vizu za EURO izborili branitelji naslova Talijani, te Slovenija i Češka. Plasman na EP ranije su izborili i Francuska, Engleska, Španjolska, Portugal, Belgija, Nizozemska, Turska, Škotska, Danska, Švicarska, Albanija, Austrija, Rumunjska, Mađarska, Srbija, Slovačka, te domaćin Njemačka.

Prvi je to put da se Srbija plasirala na Euro kao samostalna država, a EURO je izborila i Slovenija koja je u Ljubljani pobijedila Kazahstan sa 2-1. Bio je to još jedan dvoboj izravnih suparnika za plasman na europsku smotru. Sloveniji je bio dovoljan i bod, no odabranici Matjaža Keka su na koncu osvojili sva tri.

Benjamin Šeško je doveo Sloveniju u vodstvo iz kaznenog udarca u 41. minuti, no već u 48. je izjednačio Ramazan Orazov. U završnici utakmice Benjamin Verbič je donio pobjedu Sloveniji koja je izborila prvi EURO nakon 2000. godine i nastupa u Belgiji i Nizozemskoj.

To je jedina europska smotra koju su hrvatski nogometni reprezentativci propustili, a na njoj su igrali Srbija i Slovenija što nas dovodi do zaključka kada naši susjedi idu na Europsko prvenstvo, mi ga propuštamo, a nadamo se da će Vatreni večeras prekinuti taj crni niz!

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
13.7 ° C
13.8 °
12.6 °
82 %
5.1kmh
40 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9302
GBP
1,1685
CHF
1,0252
CNY
0,1285
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: