14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ovo je raspored brončanih heroja! Evo kad počinje fešta

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji još je jednom organiziran svečani doček na Trgu Bana Jelačića

Pročitajte još:

Hrvatska u nedjelju, oko 17 sati, dočekuje nogometnu reprezentaciju koja se sa Svjetskog prvenstva u Dohi vraća s brončanom medaljom. Središnje slavlje održat će se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Slijetanje zrakoplova Vatrenih u Zračnu luku “Franjo Tuđman” očekuje se u 17.10.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je drugu brončanu medalju na svjetskim prvenstvima pobjedom protiv Maroka 2-1. Prvu brončanu medalju osvojili su igrači pod vodstvom izbornika Ćire Blaževića 1998. u Francuskoj kada su, nakon poraza od domaćina u polufinalu, pobijedili Nizozemsku s 2-1 u utakmici za treće mjesto.

Prije četiri godine Vatreni su, pod vodstvom sadašnjeg izbornika Zlatka Dalića, osvojili srebrnu medalju izgubivši u finalu od Francuske.

Vatreni će nakon što avionom slete u zagrebačku zračnu luku, krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića gdje se organizira njihov doček, objavila je gradska uprava.

Do glavnom zagrebačkog trga hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

Završno odredište svečanog dočeka bit će glavni zagrebački trg na kojem će biti postavljena pozornica na kojoj će uz prigodan program biti dočekana jedna od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu. Redatelj programa bit će Joško Lokas, a navijače i reprezentativce raspjevat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.

Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: