13 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Pobjeda Vatrenih odjeknula i u Srbiji: “Hrvati su napravili ono što se od njih očekivalo”

Pobjeda Vatrenih naravno odjeknula je i u Srbiji, a donosimo vam naslove tamošnjih portala

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na EURO 2024. koji će se održati u Njemačkoj zahvaljujući 1-0 (1-0) pobjedi protiv Armenije u susretu posljednjeg kola.

Pogodak koji je Vatrene odveo na EURO postigao je Ante Budimir u 43. minuti.

Pobjednik skupine je Turska, a Hrvatska s drugog mjesta ide u treću jakosnu skupinu na ždrijebu skupina Europskog prvenstva. Na natjecanju u Njemačkoj sudjelovat će 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a Hrvatska ne može igrati u skupini sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom.

Plasman Hrvatske na EURO popratili su i mediji u regiji. Kurir piše: “Hrvatska je na Europskom prvenstvu. Vatreni teškom mukom izborili vizu za Njemačku” i ističe kako je moguć sudar Hrvatske i Srbije u skupini.

“Hrvati su napravili ono što se od njih očekivalo i u posljednjem kolu upisali pobjedu nad Armenijom na svom terenu od 1:0”, dodaje Telegraf koji također iznosi raspored reprezentacija po jakosnim skupinama i mogući susjedski derbi u grupnoj fazi.

Bosanskohercegovački portal Klix.ba piše da je “Hrvatska izborila plasman na šesto uzastopno Europsko prvenstvo u nogometu” i da su Dalićevi izabranici nakon gola Budimira “lagano iskontrolirali utakmicu i rutinski upisali trijumf kojim su čekirali kartu za Njemačku.”

Slovenski portal Novice piše kako su Hrvati Europsko prvenstvo izborili “uz nešto muke” i u prvom planu ima slavlje svojih reprezentativaca koji idu na prvo Europsko prvenstvo nakon više od 20 godina, a Dnevnik dodaje kako je Hrvatska “opravdala ulogu favorita.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
81 %
0kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: