26.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Policija uhitila petoricu Hrvata u Grčkoj: Pokušali su se ukrcati na brod i pobjeći preko Italije

Navodi se kako je riječ o Hrvatima u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godine

Pročitajte još:

Navijački neredi u Ateni nastavljaju dominirati naslovnicama grčkih medija u srijedu ujutro. Blokade na cestama i granicama, opsežne pretrage su u tijeku dok policija traga, za kako se navodi, još najmanje 50 navijača koji su sudjelovali u obračunu između pristaša AEK-a i Dinama koji je rezultirao smrti jednog 29-godišnjek Michalisa.

Istraga i pretresi provode se u hotelima i privatnom smještaju. Ukupno je uhićeno 98 osoba, a 4 Grka su u međuvremenu pušteni.

Grci patroliraju na granicama i traže huligane koji su pobjegli, pa su tako jednog 19-godišnjeg Hrvata skinuli s autobusa za Tiranu. Naftemporiki.gr pak piše kako je u utorak navečer uhićeno petero Hrvata u lučkom gradu Igumenici kako se pokušavaju ukrcati u brod za Bari, preko kojeg su se pokušavali vratiti u Hrvatsku.

Nakon toga su uhićenje petorice hrvatskih državljana, u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godinu jučer navečer izvršili su službenici Sigurnosnog ureda Središnje lučke kapetanije Igoumenitsa.

U kontroli obavljenoj unutar luke nad osobama koje su namjeravale putovati brodom za luku Bari u Italiji, utvrđeno je da ne mogu opravdati razlog i trajanje boravka u zemlji, a uz to su izjavili da su bili na odmoru u Grčkoj i da se u svoju zemlju vraćaju bez ikakve prtljage. Prema istim informacijama, kada se završi istraga za petoricu Hrvata, oni će posebnim transferom biti prebačeni u Atenu.

Portal Newsit je dan nakon teških događaja pisao o stanju u glavnome gradu. “Privedenih navijača je toliko da zauzimaju više katova. Policiji tvrde da su ih napale grčke obitelji kod AEK-ova stadiona. Naravno, ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima”, piše grčki portal.

“Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi ‘psihološki podržali’ svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Kazali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Nitko nije mogao prepričati što se dogodilo s preminulim momkom, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli”, stoji u tekstu čiji ih autor opisuje riječima: “Izgledom podsjećaju na naciste.”

Podsjetimo, na preminulom 29-godišnjaku su ostali DNK ostaci osobe koja ga je ubila, stoga grčka policija uzima uzorke svih privedenih u nadi (i uvjerenju) da će među njima pronaći odgovornog. Trenutno se pregledavaju i njihovi automobili. “Policija procjenjuje da je među navijačima četiri ili pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana”, piše portal.

Osim toga najavljuje se i istraga unutar grčke policije kojoj je čitava masa automobila s naoružanim huliganima uspjela promaknuti i doći sve do Atene. Ista ta policija i dalje traga za pripadnicima navijačkih skupina koji se skrivaju.

U sinoćnoj akciji u jednom od hotela smještenom u centru Atene, policija je tvrdila kako je uhitila devet huligana, no na posljetku se ispostavilo da je riječ o najobičnijim turistima (kasnije su pušteni na slobodu).

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
26.6 ° C
26.9 °
24.3 °
34 %
3.6kmh
0 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: