24.5 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Poznato odakle su navijači koji su unijeli ustašku zastavu: Nijedan dosad nije bio na utakmici Hrvatske

Policija je privela pa pustila na slobodu trojicu muškaraca koji su unijeli zastavu s ustaškim simbolom na Rujevici tijekom utakmice s Latvijom, a oni su u obrani rekli kako nisu znali da se radi o zabranjenom simbolu

Pročitajte još:

Uefa je otvorila dvije istrage protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon dvije utakmice kvalifikacija za Euro u Njemačkoj, a ‘vatrenima’ zbog pojave ustaške zastave na Rujevici prijeti prazan stadion 12. listopada protiv Turske na Opus Areni.

Trojica hrvatskih državljana unijelo je na Rujevicu zastavu s ustaškim znakom, a Sportske novosti saznaju da se radi o Hrvatima koji dolaze sa sjevera Hrvatske iz sela u okolici Čakovca na prvacu prema Varaždinu. Najmlađi od privedenih je 2000. godište.

Privedeni nisu imali kupljenu ulaznicu za utakmicu s Latvijom na svoje ime, već, neslužbeno saznaje SN, svoje su karte dobili od nepoznatog izvora.

Branili su se tezom kako nisu znali da je to zabranjene zastava. Protiv njih je podnesena prekršajna prijava, nakon čega su pušteni kući. No, HNS je najavio da će ih tužiti za naknadu štete.

Znalo se događati da na utakmice Hrvatske dođu ljudi s nacističkim obilježjima, koji to uglavnom rade svjesno, nažalost, neki iz simpatija, ali pojedini i nesvjesno. Prošle godine ispred stadiona u Beču uoči utakmice Lige nacija s Austrijom zaštitari su oduzeli dvadesetak odjevnih predmeta, doslovno su skidali ljude ili ih nisu puštali na tribine zbog nedozvoljenih znakovlja, međutim, ovo je specifičan slučaj, koji više miriše na sabotažu nego na bilo što drugo.

Stevanovićeva tvrdnja
Zašto bi kriomice nosili zastavu ako ne znaju da je zabranjena? Zbog čega bi je razvili samo na nekoliko sekundi u par navrata i odmah sakrili? To ćeš učiniti ako želiš da te usklika onaj za koga želiš da te uslika, a da oni koji su pokraj tebe i policija na primijete što držiš u rukama, da ne dobiješ od njih po glavi ili ne budeš priveden. Da su se htjeli svima pokazati s njom, držali bi je cijelo vrijeme. Ti nisu došli navijati za Hrvatsku.

Imamo li se čemu čuditi? Pa u Hrvatskoj nikad nismo doznali tko je nacrtao na Poljudu 2015. godine svastiku. Zoran Milanović kao predsjednik dijeli lekcije o svemu, a tada kao premijer nije riješio taj slučaj. Da jest, možda bismo krenuli nekim zdravijim putem. Je li Hrvatska doista država koja nije u stanju čuvati svoje i vrijednosti civiliziranog svijeta? Tko sve u ovoj zemlji radi protiv Hrvatske?

Delegat UEFA-e je u Rijeci u izvještaju napisao kako mu je predstavnik FARE-a poslao SMS poruku o ustaškoj zastavi, dodajući kako je on nije vidio, ali FARE-e će dati dodatan izvještaj. Iz HNS-a kažu da im je Zoran Stevanović, kao glavni čovjek hrvatskog ogranka FARE-a, rekao kako nitko iz hrvatskog FARE-a nije bio na utakmici. Dakle, bio je netko drugi tko surađuje s UEFA-om. Nije se javio HNS-u, nisu ni znali da je na stadionu.

HNS priprema očitovanja UEFA-i. U onom o Rijeci navest će kako je na tribinama bilo 8151 gledatelj i nije se dogodio nikakav drugi incident, a budući da su vinovnici tog jedinog pronađeni i procesuirani, nema razloga da se kazne svi ljubitelji nogometa. No, rijetko kad UEFA za takve argumente ima sluha. Puno se nereda događa na europskim stadionima, pogotovo na jugoistoku i Nyon drži oštar kurs.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.1 ° C
25.5 °
23.1 °
34 %
3.6kmh
0 %
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: