7.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Preživljavao je kao dostavljač pizze, a sada je zvijezda Francuske i igra finale SP-a

Nova zvijezda francuske nogometne reprezentacije nekoć je radila kao dostavljač pizze, a sada ima priliku postati svjetski prvak s 'tricoloreom'

Pročitajte još:

Život piše zaista nevjerojatne priče, a jedna od tih je svakako Youssouf Fofana, 23-godišnji zadnji vezni AS Monaca i francuske nogometne reprezentacije. Fofana je rođen u Parizu i skoro je odustao od profesionalnog nogometa u dobi od 17 godina kada je dobio šansu u Strasbourgu, razmatrao je da se potpuno posveti studiranju, kasnije nađe dostojan posao i tako osigura egzistenciju svoje obitelji.

U akademiji Red Stara nije pronašao svoje mjesto, ozbiljno je mislio ostaviti se nogometa, čak je jedno vrijeme radio kao dostavljač pizze kako bi preživio. Prisjetio se toga nakon četvrtfinalnog ogleda protiv Engleske.

– To je bio najbolji način da zaradim novac kako bih ispunio snove. Imao sam sumnji hoću li uspjeti, a morate znati kako nastaviti dalje – pričao je Fofana o starom poslu nakon četvrtfinala s Engleskom.

Do sada je bio u drugom planu izbornika Didiera Deschampsa, za ‘tricolore’ je debitirao tek u rujnu u Ligi nacija, u Katru je ulazio s klupe, ali protiv Maroka je sjajno zamijenio Adriena Rabiota.

Inače igrač Monaca, Fofana je protiv Maroka igrao svih 90 minuta, imao 26 dodavanja, šest osvojenih lopti i svakako će biti u planovima francuskog izbornika za finale protiv Argentine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.9 ° C
7.7 °
5.8 °
93 %
0.5kmh
75 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: