15.5 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Protiv koga će Hrvatska igrati? Evo kome što treba u skupini E

Pročitajte još:

Hrvatska je nakon dramatične završnice protiv Belgije remizirala bez golova te se plasirala u osminu finala kao druga u skupini, a igramo protiv pobjednika skupine E u ponedjeljak od 16 sati

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini F odigravši 0-0 protiv Belgije, a kao prvi su mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva izborili Marokanci koji su svladali Kanadu sa 2-1.

Hrvatska je završila druga u skupini F te u osmini finala može igrati protiv Španjolske, Japana te u ludoj teoriji protiv Kostarike. Evo što kome treba u skupini E.

I dok se protivnik ne zna, zna se da Hrvatska susret osmine finala igra u ponedjeljak u 16 sati.

Španjolska
Španjolskoj pobjeda protiv Japana garantira prvo mjesto. I remi joj je dovoljan za prolazak, i to najvjerojatnije s prvog mjesta – može pasti na drugo samo ako Kostarika dobije Njemačku. Izgubi li Španjolska od Japana, za prolazak joj treba ili remi Kostarike i Njemačke ili pobjeda Njemačke. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Japan
Da bi imao izgleda za osminu finala, Japan, prije svega, ne smije izgubiti. U slučaju remija sigurno prolazi ako i Njemačka i Kostarika odigraju neriješeno. S remijem može proći i ako Njemačka minimalno pobijedi, ali tada će se gledati ukupan broj postignutih golova tih ekipa. Pobjeda Japanu donosi prolazak, gotovo sigurno s prve pozicije.

Njemačka
Njemačka je u bodovno najtežoj situaciji te joj igra samo pobjeda protiv Kostarike. Dođe li do nje, bit će drugoplasirana neovisno o rezultatu Španjolske i Japana te ne može igrati protiv Hrvatske.

Kostarika
Kostarika bi u slučaju poraza bila eliminirana. S bodom može proći samo ako Španjolska pobijedi Japan. Pobijedi li, sigurno ide dalje – s prve pozicije samo ako Španjolska i Japan odigraju neriješeno. U ludoj teoriji može biti prva i s pobjedom Japana, ali realnih šansi za to nema.


Standings provided by Sofascore

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
pljusak
14.5 ° C
16.7 °
11.9 °
72 %
6.2kmh
20 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: