13.4 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Romano objavio: Ante Rebić ima novi klub, platit će ga tek 2 milijuna eura

Milanu će pripasti odšteta od dva milijuna eura, a Rebić će za turski klub potpisati do 2025. godine. Stvar bi trebala službeno potvrđena za vikend

Pročitajte još:

‘Srebrni’ hrvatski reprezentativac Ante Rebić (29) u nedjelju leti za Istanbul gdje će biti predstavljen kao novi igrač Bešiktaša!

Milanu će pripasti odšteta od dva milijuna eura, a Rebić će za turski klub potpisati do 2025. godine. Stvar bi za vikend trebala biti i službeno potvrđena.

Rebić je, podsjetimo, u Milan stigao 2020. iz Eintracht Frankfurta, a za slavni talijanski klub ukupno je odigrao 123 utakmice i pritom zabio 29 golova te asistirao još 17 puta. Također se može pohvaliti da je bio član generacije koja je prekinula desetogodišnju sušu osvajanjem naslova u Serie A (21/22).

Transfer je s bonusima vrijedan dva milijuna eura
Rebić tako odlazi u transferu vrijednom dva milijuna eura, ali u taj iznos su uključeni i bonusi koji mogu, ali i ne moraju biti ostvareni. Turski TRT Spor ranije je pisao kako će Bešiktaš Milanu isplatiti tek 500 tisuća eura fiksne odštete uz mogućih milijun eura bonusa, tako da su i Romanove informacije na sličnom tragu. Rebić će s Bešiktašom potpisati ugovor do 2025. godine.

Talijanski Calciomercato navodi da je Milan svjesno prihvatio ovako malu odštetu samo kako bi se riješio Rebića. Jedan od razloga za ovakav potez je bio strah Stefana Piolija da bi Rebićevo nezadovoljstvo, u slučaju da ostane u klubu kao rezerva, moglo imati negativan utjecaj na svlačionicu Milana.

Uštedjeli su i na plaći
Tu je i stala. Kad se uzme da je taj iznos podijeljen na ugovor od pet godina, Calciomercato navodi da je Rebić dosad koštao Milan oko 2.6 milijuna eura odštete tijekom tri godine boravka na San Siru. Stoga je Milan ovakvim transferom svjesno izgubio dva milijuna eura samo da ga se riješi.

Naravno, treba napomenuti da tu u priču ulazi i ranije spomenuta velika plaća. Rebić je zarađivao 3.5 milijuna eura neto u Milanu i imao je još dvije godine ugovora. Dakle, Rebić bi do kraja ugovora Milan koštao devet milijuna eura u plaćama, kad se uračuna i porez. Čelnici Milana su to htjeli izbjeći i u tome su uspjeli.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
14.2 °
12.1 °
92 %
1kmh
20 %
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9289
GBP
1,1656
CHF
1,0262
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: